Hamileliğin ikinci ayında nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. Hamileliğin ikinci ayında nasıl beslenmeli?
  2. 3 aylik hamilelik kac Haftaliktir?
  3. 2 aylık bebek anne karnında kaç cm olur?
  4. Bebek anne karninda ilk 3 ay nasil beslenir?
  5. Hamileliğin 3 ayında bebek ne durumdadır?

Hamileliğin ikinci ayında nasıl beslenmeli?

Süt, yoğurt, peynir, çökelek, pekmez, fındık, kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, ayva gibi besinleri beslenme düzeninize mutlaka ekleyin. Hamilelik döneminde turunçgiller, kivi, brokoli, patates, lahana gibi besinleri günlük beslenmenize ekleyin.

3 aylik hamilelik kac Haftaliktir?

Hamilelikte ilk 3 ay - Hamileliğin 12. Haftası

2 aylık bebek anne karnında kaç cm olur?

Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır.

Bebek anne karninda ilk 3 ay nasil beslenir?

Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu; günlük 5-6 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimini tamamlanması ve karbonhidrat olarak; kepekli ürünler değil tam buğday ekmeği, tam tahıl ekmeği, çavdar ekmeği gibi vitamin ve ...

Hamileliğin 3 ayında bebek ne durumdadır?

3 aylık hamilelikte bebeğin omuz ve dirsek yapıları oluşmaya devam eder. Kıkırdak yapıları giderek kemikleşmeye başladı. Kemik gelişimi, eklemlerin gelişimini destekler. Bebeğin kafatası daha ideal şekillenmiştir.