Vücuttaki çatlaklar nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Vücuttaki çatlaklar nasıl tedavi edilir?
  2. Belde çatlak neden oluşur?
  3. Sırt çatlağı neden olur?
  4. Vücut çatlakları nasıl oluşur?

Vücuttaki çatlaklar nasıl tedavi edilir?

Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, krem, dermarol ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazerle çatlak tedavisi yöntemiyle yapılabilir. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan lazer yönetiminde ağrı ve acı hissi son derece azdır.

Belde çatlak neden oluşur?

Erkeklerde genellikle kilo alıp verme ya da yoğun spor sonucu ortaya çıkan çatlaklar genellikle bel bölgesinde oluşur. Kısa zamanda yaptığınız vücut geliştirme, kasların aniden büyümesine ve derinin bu hıza yetişememesiyle çatlakların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Sırt çatlağı neden olur?

Derinin altındaki kas ve yağlar deriden daha hızlı büyüdüğü zaman çatlaklar oluşmaya başlar. En çok kol, karın, kalça, basenler ve sırtta görünen çatlakların en önemli sebeplerinden biri ergenliktir. Hızlı büyüme, uzama ve kilo alma dönemi hem kızlar hem de erkeklerde çatlaklara sebep olur.

Vücut çatlakları nasıl oluşur?

Çatlaklar derinin dermis tabakasında cildin aşırı gerilmeye dayanamamasıyla ortaya çıkan yırtıklardır. Cilt çatlaklarının asıl nedeni hormonlardır. Bu nedenle hamilelik, ergenlik, hızlı kilo alma, aniden zayıflama gibi değişimler hormonal değişimlere de eşlik ettiğinden ciltte çatlaklara neden olur.