Dış kulak kaşıntısına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Dış kulak kaşıntısına ne iyi gelir?
  2. Dış Kulak neden kaşınır?
  3. Kulakta sislik neden olur?
  4. Dış kulak iltihabına ne iyi gelir?
  5. Dış kulak iltihabı evde nasıl tedavi edilir?
  6. Kulakta pullanma neden olur?

Dış kulak kaşıntısına ne iyi gelir?

Kulak Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
  • Sirke.
  • Sarımsak yağı
  • Hindistan cevizi yağı
  • Çay ağacı yağı
  • Zeytinyağı

Dış Kulak neden kaşınır?

Kaşınmanın en yaygın nedeni ise sinirsel bir alışkanlık, mantar enfeksiyonu ve ya yeni bir enfeksiyon olabilir. Dermatit gibi bazı cilt hastalıkları da kulak kaşıntısına neden olabilir. Özellikle alerjisi olan kişilerde kulak kaşıntısı ile karşılaşmak mümkün olur.

Kulakta sislik neden olur?

Orta kulak iltihabına orta kulaktaki bir bakteri veya virüs neden olur. Bu enfeksiyon genellikle soğuk algınlığı, grip veya alerji gibi başka bir hastalıktan veya tıbbi sorundan kaynaklanır. Enfeksiyon burun kanallarının, boğazın ve östaki tüplerinin tıkanmasına veya şişmesine neden olabilir.

Dış kulak iltihabına ne iyi gelir?

Dış kulak iltahıbı tedavisinde öncelikle ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılır. Daha sonra ise iltihaba neden olan unsurlar ortadan kaldırılır. Ağrı kesicilerin yanı sıra antibiyotik, kulak damlaları veya ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılır.

Dış kulak iltihabı evde nasıl tedavi edilir?

İltihap durumunda 1-2 diş sarımsağı ezip suyunu kulağınıza damlatabilirsiniz. Dış kulak iltihabında bir diğer etkili tedavi soğan suyudur. Soğan da tıpkı sarımsak gibi çok güçlü bir antibiyotiktir. İltihap durumunda çiğ soğan suyundan kulağınıza birkaç damla damlatın ve kulak çubuğu ile kulağınızı temizleyin.

Kulakta pullanma neden olur?

Otomikoz, dış kulak kanalı derisinin mantar enfeksiyonudur. Kulak kanalında şişliğe, kurumaya, pullanmaya, akıntıya ve ağrıya neden olabilir. Daha çok sıcak iklim koşullarında yaşayanlarda ve su sporları yapanlarda görülür. Genellikle damla veya pomad şeklinde uygulanan mantar ilaçları ile tedavi edilir.