Indira Gandhi ne zaman başbakan oldu?

İçindekiler:

  1. Indira Gandhi ne zaman başbakan oldu?
  2. Indira Gandhi anlamı nedir?
  3. Indira Gandhi kaç yaşında?
  4. Argoda Indiregandi ne demek?
  5. Nehru hangi ülkenin lideri?
  6. Hindistan Başkanı kim?
  7. Gandy kimdir?
  8. Gandi ne zaman öldü?

Indira Gandhi ne zaman başbakan oldu?

İndira Gandi/Öldürüldüğü tarih

Indira Gandhi anlamı nedir?

İndira Priyadarşini Gandhi (d. , Allahabad, Britanya Hindistanı - ö. , Yeni Delhi, Hindistan), Hindistan'da 2 defa (1966-77, 1980-84) başbakanlık yapmış politikacı. Hindistan tarihindeki tek kadın başbakan olan Gandhi, ayrıca en uzun süre görev yapan ikinci başbakandır.

Indira Gandhi kaç yaşında?

66 yaşında (1917–1984) İndira Gandi/Öldüğü zamanki yaşı

Argoda Indiregandi ne demek?

şükür ki..recep ivedikten de önce kullanılan bir terim.. 'indiregandi yapacan demi çakaall' Recep İvedik filminin unutulmaz repliklerinden biri. Alıp cebe atmak anlamı vardır. Recep İvedik sayesinde dillere pelesenk olmuştur.

Nehru hangi ülkenin lideri?

Pandit Cevahirlal (ya da Jawaharlal) Nehru (Hintçe: जवाहरलाल नेहरू, İngilizce: Pandit Jawaharlal Nehru) ( - ), Hindistan Ulusal Kongresi'nin önemli siyasi üyelerinden biridir. Hindistan'ın Bağımsızlık hareketi sırasında önemli bir figür olmuştur. Hindistan'ın ilk başbakanıdır.

Hindistan Başkanı kim?

Narendra Modişu tarihten beri: 2014 Hindistan/Başbakan Narendra Damodardas Modi, (d. ), 2014 Hint genel seçimlerinde belirleyici bir zafer ile Bharatiya Janata Partisi (BJP) lideri olduktan sonra Hindistan Başbakanı olan Hint bir siyasetçi. Lok Sabha'nın üyesi olup Varanasi ve Vadodara seçmenleri arasından seçilmiştir.

Gandy kimdir?

David James Gandy (, Billericay, Essex), İngiliz model. ... Gandy, uzun bir süre İtalyan tasarımcılar Dolce & Gabbana için baş manken olarak birçok kampanya ve defilelerinde yer aldı.

Gandi ne zaman öldü?

Mahatma Gandi/Öldürüldüğü tarih