Kpss alan sınavı hangi gün?

İçindekiler:

  1. Kpss alan sınavı hangi gün?
  2. KPSS alan sınavı kaç yılda bir yapılır?
  3. KPSS 1A ne demek?
  4. KPSS alan sınavı her sene oluyor mu?

Kpss alan sınavı hangi gün?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos'ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos'ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos'ta yapılacak. 2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek.

KPSS alan sınavı kaç yılda bir yapılır?

Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.

KPSS 1A ne demek?

KPSS 1 lisans mezunu olarak girilen sınav, KPSS 2 ise lise ve önlisans olarak girilen sınav olarak adlandırılıyor. Yani lisans mezunu olarak yapılacak bölümlerin tercih kodları KPSS 1A ya da 1B olarak adlandırılır.

KPSS alan sınavı her sene oluyor mu?

Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan eğitimi sınavına girerler. Alan mezunları genel kültür, genel yetenek ve alan sınavlarına girerler.