E devletten yoklama başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E devletten yoklama başvurusu nasıl yapılır?
  2. Yoklama işlemi nedir?
  3. Askerlik yoklaması için ne gerekli?
  4. Askerlik için sağlık raporunda nelere bakılır?
  5. Askerlik için aile hekimi neye bakar?
  6. Askeriye aile hekimi raporunu kabul ediyor mu?
  7. Askerlik için sağlık raporu nereden alınır?

E devletten yoklama başvurusu nasıl yapılır?

YOKLAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Yoklama işlemi nedir?

Askerlik çağına giren erkek vatandaşların sağlık, eğitim gibi durumlarının incelenmesiyle yapılan askerliğe uygun olup olmadıkların belirlenmesi işlemine askerlik yoklaması denmektedir.

Askerlik yoklaması için ne gerekli?

Yoklamalarını askerlik şubesi üzerinden yaptıracak yükümlüler, T.C. kimlik kartları, varsa öğrenim belgesi, sürücü belgesi, meslek veya sanatlarına ilişkin bonservis, sertifika, kurs belgesi ve sağlık durumlarına ilişkin raporları yanlarında bulunduracaklardır.

Askerlik için sağlık raporunda nelere bakılır?

Yükümlüler öncelikle fiziki muayeneye tabi tutulur. Kişinin boy ve ağırlık tespiti yapılır. Askerlik yapmasına engeli olmayanlara hekim 'Askerliğe elverişli' raporu verir. Yükümlülüğün yerine getirilmesine mani bir durum tespit edildiyse söz konusu kişi hastaneye sevk edilir.

Askerlik için aile hekimi neye bakar?

Yükümlü süreci başlatmamış ise Aile Hekiminin Askerlik Raporu için muayene işlemi yapmasına gerek yoktur. ... Yani Aile Hekimi yükümlüyü askeri hastaneye sevk eder ve muayeneyi bitirir. Aile Hekimi; muayeneyi bitirdikten sonra oluşturduğu veriyi AHBS aracılığıyla Sağlık Bakanlığı sistemine gönderir.

Askeriye aile hekimi raporunu kabul ediyor mu?

Yükümlü süreci başlatmışsa e-Devlet üzerinden alınan fotoğraf ve diğer bilgiler Sağlık Bakanlığı aracılığıyla AHBS' ye iletilir. Yükümlü süreci başlatmamış ise Aile Hekiminin Askerlik Raporu için muayene işlemi yapmasına gerek yoktur.

Askerlik için sağlık raporu nereden alınır?

Askerlik işlemleriniz için almanız gereken Sağlık Raporları ve Askerliğe Elverişlidir onayı aile hekimlerinden alınabilmektedir. Aile Hekimleri bu hizmetleri ücretsiz olarak vermektedir. Askerlik için temin etmeniz gereken sağlık raporu ücretsizdir.