Ilahiyat mezunları hangi meslekleri yapabilir?

İçindekiler:

  1. Ilahiyat mezunları hangi meslekleri yapabilir?
  2. İlahiyat mezunları Arapça öğretmeni olarak atanabilir mi?
  3. İlahiyat mezunları formasyon almadan öğretmen olabilir mı?
  4. Ilahiyat mezunu hangi KPSS?
  5. Ilahiyat mezunları hangi derslere girebilir?
  6. Türkiyede kaç tane ilahiyat fakültesi var?

Ilahiyat mezunları hangi meslekleri yapabilir?

Fakültemiz mezunları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.

İlahiyat mezunları Arapça öğretmeni olarak atanabilir mi?

Arapça öğretmeni yetiştirme yetkisi üniversitelerin Arap Dili ve Edebiyatı anabilim dallarından alınarak ilahiyat fakültelerine verildi. ... Bundan böyle imam hatip liseleri başta olmak üzere devlet kademesine Arapça öğretmeni olarak sadece ilahiyat fakülteleri mezunları atanacak.

İlahiyat mezunları formasyon almadan öğretmen olabilir mı?

Yapılan düzenlemeye göre, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendiren İlahiyat Fakültesi dengi bölüm mezunları, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programından ...

Ilahiyat mezunu hangi KPSS?

Önlisans ilahiyat mezunları Ön KPSS + Lise DHBT'ye girmeleri gerekiyor. Adayların bu iki sınava da girmeleri gerekiyor.

Ilahiyat mezunları hangi derslere girebilir?

İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmalarının Danıştay kararıyla engellenmesi kararının bozulmasının ardından hayata geçirilen yeni uygulamayla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yanı sıra Din Kültürü ve Meslek Ahlakı derslerine de İlahiyat mezunlarının girmesine ...

Türkiyede kaç tane ilahiyat fakültesi var?

Buna karşılık Türkiye'de tarihi itibarıyla 61 adet ilâhiyat fakültesi ve 38 adet İslamî ilimler fakültesi vardır. İlâhiyat ve İslâmî ilimler fakültelerinin listesine EK-2'den ulaşabilirsiniz.