Genç dimağlar ne demek?

İçindekiler:

  1. Genç dimağlar ne demek?
  2. Dimağımız ne demektir?
  3. Arapça dimak ne demek?
  4. Osmanlıca beyin ne demek?
  5. Ya vesselam ne demek?
  6. Vesselama karşılık ne denir?
  7. Peygamber Efendimiz asm ne demek?

Genç dimağlar ne demek?

Beyin anlamına gelen "dimağ" kelimesine örnek olarak da "Genç dimağlar geleceğimizin teminatıdır." cümlesi verilebilir. Kafatasının üst bölümünde beyin zarı ile örtülü, iki yarım yuvar biçiminde sinir kütlesinden oluşan, duyum ve bilinç merkezlerinin bulunduğu organ, dimağ.

Dimağımız ne demektir?

Türk Dil Kurumu dimağ kelimesi için anlam olarak, 'Beyin, bilinç ve zihin' sözcüklerini sunuyor. Bu sözcükler ile beraber cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Arapça dimak ne demek?

Arapça dmġ kökünden gelen dimāġ دماغ "beyin, kafa" sözcüğünden alıntıdır.

Osmanlıca beyin ne demek?

dimağ / dimâğ / دماغ / دِمَاغْ Beyin. Kafanın içi.

Ya vesselam ne demek?

Vesselam, Osmanlıca 'da konuşmanın ve cümlenin bitiminde kullanılan bir sözcüktür. Kelime anlamı ile “işte o kadar” ve “artık bitti” anlamına çıkmaktadır.

Vesselama karşılık ne denir?

Vesselam a karşılık ne denir? Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise vesselam kelimesinin karşılığı olarak 'Son söz şudur' ya da 'işte o kadar' manalarına geldiği görülüyor.

Peygamber Efendimiz asm ne demek?

Söylendiği kişiye "selam olsun" manasındadır. Peygamberler için kullanılmıştır. Örnek olarak "İslam peygamgamberi Muhammed" "aleyhisselatüvesselam" ya da "aleyhisselam" isminden sonra bu şekilde zikradilir. Kısaltma olarak türkçe yazılmış metinlerde ise "asm." ya da "as." şeklinde kısaltılır.