Bakır sülfat göztaşı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bakır sülfat göztaşı ne işe yarar?
  2. Göztaşı nedir nasıl kullanılır?
  3. Göztaşı sağlığa zararlı mi?
  4. Bağlara göztaşı ne zaman atılır?
  5. Bordocan 20 WP ne zaman kullanılır?
  6. Sıvı bordo bulamacı nasıl hazırlanır?
  7. Bordo bulamacı hangi meyvelere atılır?
  8. Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?
  9. Bağlara toz kükürt ne zaman atılır?
  10. Bordocan 20 WP ne için kullanılır?
  11. Bordotan 20 WP ne işe yarar?

Bakır sülfat göztaşı ne işe yarar?

Bakır sülfat (göztaşı), tarımda fungal (mantari) hastalıklara karşı fungisit olarak kullanılır. Üzüm, kavun vb. gibi meyveler üzerinde mantarlardan kaynaklanan hastalıklarla mücadelede kullanılır. Ayrıca, Bakır sülfat ile sönmüş kireç belirli oranlarda karıştırıldığında bordo bulamacı denilen karışım elde edilir.

Göztaşı nedir nasıl kullanılır?

Halk tarafından göztaşı olarak bilinen bakır sülfat, meyve yetiştirerek geçimini sağlayanların sıklıkla kullandığı bir çeşit ilaçtır. Göztaşı su ile karıştırılarak ağaçlara püskürtülür ve bu sayede ağaçların hastalıklardan korunması sağlanır. Rengi açık mavi ile turkuaz arasında değişir.

Göztaşı sağlığa zararlı mi?

Göztaşı, yapı itibariyle insan sağlığını olumsuz etkileyen bir maddedir. Fakat kullanım işlemleri sırasında önlemler alınarak bu zarardan korunmak mümkündür. Bordo bulamacı uygulaması esnasında koruyucu elbise giyilmeli ve mutlaka maske takılmalıdır. Bakırı solumak ciğerlere zarar verebilir.

Bağlara göztaşı ne zaman atılır?

Kış uygulaması: Budamadan sonra gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır. Yaz uygulaması: Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda.

Bordocan 20 WP ne zaman kullanılır?

Bordocan 20 wp Bordo bulamacı Bordo bulamacı ile yapılacak zirai ilaçlamalar için en uygun zaman ağaçların yapraklarının 2/3 kısmının döküldüğü sonbahar ve henüz gözlerin ve tomurcukların uyanmamış olduğu kış sonu dönemidir.

Sıvı bordo bulamacı nasıl hazırlanır?

  1. Bordo Bulamacı Hazırlama.
  2. 10 lt bordo bulamacı hazırlamak için 100 gr sönmüş kireç, 100 gr göztaşı yeterlidir.1 lt ile 5 ağaç ilaçlanabilir.
  3. Hazırlanan bordo bulamacının uygun olup olmadığını kontrol emek için Bir adet passız çivi bulamaca batırılarak 5 dakika bekletilir. ...
  4. Kireç hiç bir zaman Göztaşı üzerine dökülmez.
Daha fazla öğe...

Bordo bulamacı hangi meyvelere atılır?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?

1. İlaçlama: Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylanınca, saf kükürt'ten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bağ kükürdü kullanılır. 2. İlaçlama: Çiçeklenmenin sonunda salkımlar tane bağladığı zaman saf kükürt'ten dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bağ kükürdü kullanılır.

Bağlara toz kükürt ne zaman atılır?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Bordocan 20 WP ne için kullanılır?

Bordocan 20 wp Bordo bulamacı Bordo bulamacı, zeytin, asma, elma, şeftali, kayısı gibi hemen her tür meyve ağacında ve gül, taflan, pittosporum gibi odun gövdeli peyzaj bitkilerinde fungal ve bakteriyel kökenli bir çok hastalık etmenine karşı uygulanan geniş etkili bir zirai ilaçtır.

Bordotan 20 WP ne işe yarar?

Bordotan 20 WP adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup M 1 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir.