Yanakları neden kızarır?

İçindekiler:

  1. Yanakları neden kızarır?
  2. Bebeğin yanakları neden kızarır?
  3. Ani yüz kızarması neden olur?
  4. Yüz kızarmasına ne iyi gelir?

Yanakları neden kızarır?

Yüz kızarmasının genel nedenleri arasında şunlar da vardır; vücut ısısının artması yüzünden damarların enine genişlemesi, soğuk havalarda soğuyan vücut deriyi ısıtmak için daha çok kan pompalar. Bu durum da özellikle kış aylarında alında, yanaklarda ve deride kızarıklıkların yaşanmasına neden olur.

Bebeğin yanakları neden kızarır?

Bebeklerde egzama, yanaklarda kızarıklıklarla kendini gösterir. Anne-babalar bu kızarıklıkların genellikle öpmeyle olduğunu düşünür, oysa yanılırlar. Kızarıklıklar bazen azalır bazen de belirginleşir. Aslında alerjik hassasiyetin başladığının ilk belirtisidir.

Ani yüz kızarması neden olur?

Vücudumuz stres, utanma, veya kaygı sonucunda aniden oluşan yüksek ısıyı, derinin yüzeyine yakın kan damarlarını genişleterek atmaya çalışır. Bu da bazı kişilerde yüzün kızarmasına neden olur. Egzersiz, sıcak bir duş veya seksten sonra yüz kızarması, aşırı olmadığı sürece, normal bir reaksiyondur.

Yüz kızarmasına ne iyi gelir?

Yüzde kızarıklık için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız aloe vera jel kızarıklık için en etkili bitkisel tedavilerden biri. Aloe vera jel ağrıyı ve kızarıklığa bağlı yanmayı azaltmada etkilidir. Yüz kızarıklığının azalması için aloe vera jeli günde iki kere nazikçe yüzünüze sürebilirsiniz.