Gümüşler ne ile parlar?

İçindekiler:

  1. Gümüşler ne ile parlar?
  2. Kararmış gümüş zincir nasıl parlatılır?
  3. Gümüş oksit nasıl temizlenir?
  4. Kararmış gümüş yüzük nasıl parlatılır?
  5. Gümüş kolye yüzük nasıl parlatılır?
  6. Gümüş şekerlik nasıl temizlenir?
  7. Kolye zinciri nasıl temizlenir?
  8. Kararmış zincir nasıl beyazlatılır?
  9. Altın rengi gümüş kolye nasıl parlatılır?

Gümüşler ne ile parlar?

Kararan eşyanıza yumuşak başlı bir fırça veya bir peçete yardımı ile diş macunu sürerek ovun. Ardından ılık su dolu bir kabın içerisinde 30-40 dakika beklettikten sonra gümüşünüzü tekrar sudan geçirerek yumuşak bir bezle nazikçe silmelisiniz. Ketçap kararan gümüşlerin parlamasını ve bakımını sağlar.

Kararmış gümüş zincir nasıl parlatılır?

Bir kasenin içerisine koyacağınız 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz ilavesine biraz su ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımın içerisine gümüş takılarınızı bırakın. Yarım saatlik beklemenin ardından çıkaracağınız takınızı suyun altında iyice durulayın.

Gümüş oksit nasıl temizlenir?

Bir kâsenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve biraz da su ekleyin. Daha sonra bu karışıma 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Gümüş yüzüklerinizi bu karışımın içerisinde bekletin. Kararmanın yavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz.

Kararmış gümüş yüzük nasıl parlatılır?

İki yemek kaşığı ve sirke iki yemek kaşığı karbonat bir miktar suda karıştırılır. Yüzüğünüzü bu karışımda yarım saat bekletin ve bol su ile durulayın. İki yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz bir kâse suda karıştırılır. Kâsenin içinde kararmış yüzüğünüzü yarım saat bekletin ve ardından durulayın.

Gümüş kolye yüzük nasıl parlatılır?

2 yemek kaşığı sirkeli su ile 2 yemek kaşığı karbonatı karıştırarak gümüşlerinizi parlatabilirsiniz. Bunun için kolyeyi yarım saat karışımın içinde bekletip, yumuşak bir bezle silebilirsiniz.

Gümüş şekerlik nasıl temizlenir?

Sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız deterjan, tam da gümüş nasıl parlatılır karbonat etkili midir sorunuzun yanıtı olacak. Bir tabak içine 2 ya da 3 kaşık sirke dökün ve sirkenin üzerine bir paket karbonat ekleyin. Oluşan karışımın içinde gümüş ürünü bekletin. 30 dakika içinde gümüş eşya parlamaya başlayacaktır.

Kolye zinciri nasıl temizlenir?

Ilık su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Zinciri suya bastırıp birkaç dakika bekleyin. Ellerinizle hafifçe ovuşturarak kirlerin çözülmesini saplayın.

Kararmış zincir nasıl beyazlatılır?

Ilık su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Zinciri suya bastırıp birkaç dakika bekleyin. Ellerinizle hafifçe ovuşturarak kirlerin çözülmesini saplayın. Örgülü zincirlerde kirleri arındırmak için yumuşak bir diş fırçası kullanın.

Altın rengi gümüş kolye nasıl parlatılır?

Sirke özellikle gümüş parlatmak için en iyi araçlardan biridir. Bir kabın içerisine iki yemek kaşığı sirke, bir miktar su ve iki yemek kaşığı da kabartma tozu koyarak içerisine takılarınızı bırakın. Elde edeceğiniz sonuç kafanızdaki kararmış altın ve gümüş nasıl parlatılır sorusunu anında silecektir.