Epilepsi bulaşır mi?

İçindekiler:

  1. Epilepsi bulaşır mi?
  2. Epilepsi hastalığı nasıl gider?
  3. Epilepsi hastalığı doğuştan mı?
  4. Epilepsi hastalığı kalıtsal mıdır?
  5. Epilepsi hastalığı ameliyatla geçer mi?

Epilepsi bulaşır mi?

Epilepsi ne değildir? Bir ruh hastalığı veya delilik değildir, gizemli bir yanı olmadığı gibi cinlerle de ilişkisi yoktur. Bulaşıcı değildir, bu yüzden epilepsili çocuklar başkaları için tehlikeli ve zararlı da değildir.

Epilepsi hastalığı nasıl gider?

Epilepsi hastalarının çoğu anti-epileptik denilen epilepsi ilaçları yoluyla tedavi edilebilir. İlaçlarla nöbetlerin durdurulması amaçlanır. Bu nedenle ilaçların düzenli olarak kullanımı önemlidir. İlaç tedavisi, hastaların büyük bir bölümünde etkili olmasına rağmen, kimi hastalarda beklenen etkiyi sağlayamayabilir.

Epilepsi hastalığı doğuştan mı?

Genelde doğumsal ya da sonradan oluşan bir takım beyin hasarı nedeniyle oluşan epilepsiler doğumdan itibaren hayatın her yaşında ortaya çıkabilmektedir. Buna karşın 7-8 yaşında genelde iyi huylu tümörlerin beyin dokusunda yarattığı sorun nedeniyle nöbetleri başlayan epilepsi hastaları da vardır.

Epilepsi hastalığı kalıtsal mıdır?

Zira epilepsi (sara hastalığı) kalıtsal bir hastalık değildir. Epilepsi kalıtsal bir hastalık olmamasına rağmen gelişme eğilimi bazı ailelerde daha fazladır.

Epilepsi hastalığı ameliyatla geçer mi?

Nöbetleri nedeniyle hastalara zor zamanlar yaşatan epilepsi (sara) tedavisinde, cerrahi hayat kurtarıyor. Her yaşta ortaya çıkabilen epilepsi hastalığından ameliyat olarak kurtulanların sayısı her geçen gün artıyor.