Patates çift kızartma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Patates çift kızartma nasıl yapılır?
  2. Patates kızartmadan önce tuzlanır mı?
  3. Yumuşak patates nasıl sertleşir?
  4. Patates neden suda bekletilir?
  5. Yağ 180 dereceye kaç dakikada gelir?
  6. Patatesin nişastası nasıl azaltılır?
  7. Patatesin kızardığını nasıl anlarız?
  8. Patates suda bekletilir mi?
  9. Patates kızartmadan önce neden suda bekletilir?

Patates çift kızartma nasıl yapılır?

İKİ KEZ KIZARTMA YÖNTEMİ: Çıtır patateslerin bir diğer sırrı da patatesleri iki kere kızartmak. Patateslerinizi yağa atarak kızartın. 3 dakika sonra yağdan alarak alüminyum folyo ile sardığınız patates dilimlerini buzluğa atın. Yaklaşık bir saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri tekrar yağda kızartın.

Patates kızartmadan önce tuzlanır mı?

Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz.

Yumuşak patates nasıl sertleşir?

Patatesleri doğradıktan sonra maden suyu ve tuz karışımın içine atarak 30 dakika bekletin. Bu süre içerisinde patateslerin sertleşmeye başladığını görebilirsiniz.

Patates neden suda bekletilir?

Sirkeli ve Soğuk Suda Bekletme Patatesler dilimlenirken yumuşar ve içerisindeki nişastayı salar bu durum patatesleri kızartırken çıtır çıtır olmasını engellemektedir.

Yağ 180 dereceye kaç dakikada gelir?

İkinci kızartmada, patatesler yaklaşık 180 derece yağda, sadece 1-2 dakika kalır. Bu sayede dışının kıtır olması sağlanır. İçi ise, bir önceki kızartma sürecindeki düşük sıcaklık derecesi dolayısıyla daha kremsi olur.

Patatesin nişastası nasıl azaltılır?

Bunun amacı patateslerin kesilmiş yüzeylerindeki nişastayı almak ki patatesler birbirine yapışmasın. Yapışmamalarını sağlamak içinse bir süre soğuk suda beklettiğiniz kesilmiş patateslerin suyunu boşaltmanız ve de birkaç kez duru suyla iyice durulamanız gerekiyor ki tüm yüzey nişastası fazlası akıp gitsin.

Patatesin kızardığını nasıl anlarız?

Kızgın yağ demişken, patatesin kızartırken çıtır çıtır olması için kızartma yağının sıcaklığının 180 derece olması gerekir. Bunu anlamak için yağa bir dilim patates atabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz ölçülerde bir patates dilimini 180 derece sıcaklıktaki yağa attığınızda 7-8 saniyede yüzeye çıkar.

Patates suda bekletilir mi?

Patatesleri oda ısısında dinlendirmek gerekmektedir. Aynı kalınlık ve uzunlukta kesilen patateslerin soğuk suda bekletmek ve bu suya 2 damla sirke damlatmak gerekmektedir. Ya da soda ve tuz karışımlı suda patateslerin 30 dakika kadar bekletilmesi çıtırlık katacaktır.

Patates kızartmadan önce neden suda bekletilir?

Sirkeli ve Soğuk Suda Bekletme Patatesler dilimlenirken yumuşar ve içerisindeki nişastayı salar bu durum patatesleri kızartırken çıtır çıtır olmasını engellemektedir. Bu durumu önlemek için doğradığınız patateslerinizi soğuk suyun içerisine aktarın ve üzerine birkaç damla sirke damlatın.