Civcivler ne yer evde?

İçindekiler:

  1. Civcivler ne yer evde?
  2. Bir civciv günde ne kadar yem yer?
  3. Yeni çıkan civcive ne yedirilir?
  4. Civcivlere ince bulgur verilir mi?
  5. Civciv yemi kaç hafta verilir?
  6. Civcivler gece uyur mu?
  7. Civciv yemi yoksa ne verilir?
  8. Civcivlere yeşillik verilir mi?
  9. Civcivlere yem dışında ne verilir?
  10. Civcivler kaç derecede üşür?
  11. Civcivler sıcağı sever mi?
  12. Civciv yıkanırsa ne olur?

Civcivler ne yer evde?

  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç

Bir civciv günde ne kadar yem yer?

6.3.4.1. Ortalama değer olarak tavuğun günlük yem tüketimi 130 gram alınabilir. Bu değer, basit tünek ızgaralı kümeslerde 140 gram, bataryalı kafeslerde 120 gram kadar olmaktadır. 56 günlük civciv döneminde civciv başına toplam 2 kg yem, 115 gün piliç döneminde de piliç başına toplam 7 kg yem öngörülmektedir.

Yeni çıkan civcive ne yedirilir?

Civcivler belirli bir büyüklüğü ulaştıktan sonra civciv yemi, buğday ile karıştırılarak verilebilir. Elbette civcivlerin gelişimine yeterli ölçüde katkı sağlanması adına kıvırcık, marul vb. vitamin sağlayan yeşillikler de temin edilebilir.

Civcivlere ince bulgur verilir mi?

Civciv yemi bulamadığınız zamanlar da civcivinize bulgur verebilirsiniz ancak ince bulgur olmasına dikkat ediniz. Bulgur dışında yeşillik yemeyi de çok severler. Yeşil yapraklı sebzeleri yıkayarak civcivinize verebilirsiniz. Ayrıca ufalanmış buğday, ekmek kırıntıları, marul, lor peyniri ve pirinç yiyebilirler.

Civciv yemi kaç hafta verilir?

0-8 haftalar arası civciv büyütme, 9-13. haftalar arası piliç büyütme, 13'üncü haftadan itibaren kılavuz yumurta görülene kadar piliç geliştirme yemi verilmelidir. Civciv başlatma yeminin 2900kcal/kg ME, %18 protein içermesi gerekir.

Civcivler gece uyur mu?

Az ışık olsa bile civcivler yine uyur.

Civciv yemi yoksa ne verilir?

Civcivler yeterli bir seviyede büyüdüklerinde marul ve salatalıkla beslenebilir. Civcivlerin yem yememesi durumunda salatalıkların veya marulların küçük şekilde doğranarak verilmesi yeterli olacaktır. Haşlanmış yumurtayı yiyebilecekleri küçüklükte keserek civcivlere verebilirsiniz.

Civcivlere yeşillik verilir mi?

Yedikleri şeylere gelince: Her türlü yeşillik, tohum, tane, her çeşit küçük hayvanlar, böcekler, leşler, toprak ve taş. Kısaca her şey yerler. Tavuklarınızı dışarıda serbest bırakarak yetiştiriyorsanız ve bölgeniz doğal bir çevre ise tavuklarınız şanslı.

Civcivlere yem dışında ne verilir?

Civcivler yeterli bir seviyede büyüdüklerinde marul ve salatalıkla beslenebilir. Civcivlerin yem yememesi durumunda salatalıkların veya marulların küçük şekilde doğranarak verilmesi yeterli olacaktır. Haşlanmış yumurtayı yiyebilecekleri küçüklükte keserek civcivlere verebilirsiniz.

Civcivler kaç derecede üşür?

Üşümelere dikkat: Ölmemiş olabilirler. Bu ilginç durum yumurtadan yeni çıkmış civcivlerde ilk 10 veya 15 günde oluyor. 25-30C derecelerde sıcakta bile ısı yetersizliğinden dolayı ölü gibi hale gelirler. Eğer 36C derece ısı sağlarsanız dirilip herkesi şaşırtırlar.

Civcivler sıcağı sever mi?

Civcivlerin büyümesinde hava şartlarının önemli etkisi var. Sıcakta daha iyi gelişip serpilirler.

Civciv yıkanırsa ne olur?

Onları yıkamak kesinlikle doğru değildir çünkü çok hassas olan bünyeleri hemen hastalanmalarına sebep olmaktadır. Kesinlikle elinize alıp onu sevmeyin, sıkmayın, yüzünüze sürtmeyiniz. Bu gibi durumlarda birçok mikrop hemen bünyelerine işlemektedir.