Uçak teknisyeni ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Uçak teknisyeni ne iş yapar?
  2. THY teknisyen ne iş yapar?
  3. Uçak Bakım Onarım mezunu ne iş yapar?
  4. Lise mezunu teknisyen ne iş yapar?
  5. Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü kaç yıllık?

Uçak teknisyeni ne iş yapar?

Uçakların, uçuştan önce kontrollerini yaparak uçuşa hazır olduklarını bildiren yetkili kişilere uçak teknisyeni denir. Uçak teknisyeninin hava aracı bakım lisansına sahip olması gerekir.

THY teknisyen ne iş yapar?

Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri uçak hangarlarında, uçak bakım ve onarım ünitelerinde çalışırlar.

Uçak Bakım Onarım mezunu ne iş yapar?

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Bölüm mezunları, hava aracında arızalı olan parçaları tespit ederek arızalı sistemleri yeniden faal edebilirler. Bakım ve onarım katalogları ile havacılık kaynaklı prosedürlere hâkim olan bakım teknisyenleri planlı uçak bakım faaliyetlerini yürütürler.

Lise mezunu teknisyen ne iş yapar?

Teknisyen, teknik bilgi ve beceri isteyen işlerde çalışan kişilere verilen unvandır. Mesleki bilgi ve becerilerine göre uçak teknisyeni ya da elektrik teknisyeni gibi isimlerle anılırlar. Birçok farklı alanda uzmanlaşabilen teknisyenler, devlet ve özel sektörde içalışabilir ya da kendi yerlerini açabilirler.

Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü kaç yıllık?

Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü ilk olarak 2 yıllık eğitim vermekteydi, 2014 yılında eğitim süresi 4 yıllık eğitime çevrildi. Havacılık sektörü içerisinde önemli bir yer sahibi olan Uçak Gövde Motor Bakımı bölümü, havacılık sektörü için donanımlı ve işinde yetkin bireyler yetiştirmektedir.