RDW düşüklüğü ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. RDW düşüklüğü ne anlama gelir?
  2. Kan tahlilinde RDW SD yüksekliği nedir?
  3. RDW SD nedir kaç olmalı?
  4. PDW değeri kaç olmalı?

RDW düşüklüğü ne anlama gelir?

Tam kan sayımı sonucunda RDW değeri ,2'den azsa RDW düşüklüğü mevcuttur. RDW seviyesinin yüksekliğinde olduğu gibi düşüklüğünde de yaygın neden anemidir. Kırmızı kan hücrelerinin yetersiz olduğu durumlarda makrositer anemi meydana gelir ve de bu durum RDW düşüklüğü olarak kendisini kan tahlilinde gösterir.

Kan tahlilinde RDW SD yüksekliği nedir?

Tam kan sayımı (CBC) testi içerisinde ölçülen bir değer olan RDW alyuvarların hacim değişkenliklerini ölçer. Alyuvarların hacminin birbirinden çok farklı olması RDW yüksekliği demektir. RDW yüksekliği ve ya düşüklüğü büyük rahatsızlıkların habercisi değildir.

RDW SD nedir kaç olmalı?

Rdw değeri normalde .6 ile . 6 arasında olmalıdır. RDW-CV ve RDW-SD ise alyuvarların hücre boyutlarını ölçen kan testleri olarak RDW-CV ve RDW-SD normal değerleri: RDW-CV: % 11.6 - 14.6, RDW-SD : 29-46 fL şeklindedir.

PDW değeri kaç olmalı?

PDW, kandaki trombositlerin büyüklüğünün dağılımına dair bir ölçü veren testtir. PDW testinde çıkan değere göre plateletlerin büyüklüğüne ve küçüklüğüne bakılır. PDW sonuçlarının referans değerleri, kadınlarda 8 fL ile 13.28; erkeklerde ise 9 fl ile 16.56 fL arasında hesaplanmıştır.