Başbakanlık Teftiş Kurulu nedir?

İçindekiler:

  1. Başbakanlık Teftiş Kurulu nedir?
  2. Başbakanlık Teftiş Kurulu nereye bağlandı?
  3. Teftis Kurulu nereye bagli?
  4. Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu ne iş yapar?
  5. Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kimlerdir?
  6. Devlet Denetleme Kurulunu kim denetler?
  7. Iş teftiş kurulu başkanlığının görev ve yetkileri nelerdir?
  8. Iş Teftiş Kurulu Başkanlığı nın görev ve yetkileri nelerdir?
  9. Iş teftiş kurulu nereye bağlıdır?
  10. Teftiş Kurulu Başkanlığı kime bağlı?
  11. Teftiş Kurulu ne iş yapar?
  12. Teftiş Kurulu ne işe yarar?
  13. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kimlerdir?
  14. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim?
  15. Devlet Denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?
  16. Devlet Denetleme Kurulu ne ile düzenlenir?
  17. Iş teftiş kurulunun görevi nedir?
  18. Çalışma Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?

Başbakanlık Teftiş Kurulu nedir?

İKİNCİ BÖLÜM Çeşitli Hükümler Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığının Koordinasyon görevi Madde 54 – Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, teftiş hizmetleriyle ilgili olarak tespit edilen usul ve esasların sağlıklı bir biçimde yürütülmesini sağlamak, standartlardan sapmaları ve mükerrerlikleri önlemek, teftiş sistemini ...

Başbakanlık Teftiş Kurulu nereye bağlandı?

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'yla birleştirileceği, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanacağı ifade ediliyor.

Teftis Kurulu nereye bagli?

Kurul, doğrudan Bakana bağlı olup, iş teftişi ile idari teftiş faaliyetlerini Bakan adına yerine getirir. (2) Kurulun teftiş hizmeti dışındaki yazı, hesap, arşiv, kütüphane ve benzeri işler ile bilgi işlem ortamındaki tüm işler, Kurula bağlı şube müdürlüklerince yerine getirilir.

Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu ne iş yapar?

Uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde görev alanıyla ilgili olarak katkı sağlamak ve çalışmalarda bulunmak, yapılan katkı ve çalışmaları izlemek ve gerektiğinde koordine etmek, Mevzuatta verilen diğer görevleri yapmak, Cumhurbaşkanının vereceği diğer işleri yapmak.

Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kimlerdir?

  • Hicabi AYTEMUR.
  • Yunus Emre BOZKURTOĞLU.
  • Göktuğ Kaan AYAZ.
  • Pınar UZ.
  • Mustafa ATIŞ
  • Abdulhamit MUTLU.
  • Sait Muhammed BİLGİN (V.)

Devlet Denetleme Kurulunu kim denetler?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine'ne göre Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, MSB Üniversitesi ile askeri okullarda da denetleme yapacak. Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) de denetleyecek.

Iş teftiş kurulu başkanlığının görev ve yetkileri nelerdir?

Madde 10 - (Değişik: 21/7/1989 - 89/14389 K.) İş Teftiş Kurulu Başkanlığının görev ve yetkileri şunlardır: A) Çalışma hayatıyla ilgili mevzuatın uygulanmasını denetlemek, B) İş teftişiyle ilgili mevzuat çalışması yapmak ve mevzuatta görülen boşluk ve aksaklıkların giderilmesi için alınması gerekli önlemler konusunda ...

Iş Teftiş Kurulu Başkanlığı nın görev ve yetkileri nelerdir?

İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI (İTK) 'nın Görevleri
  • Çalışma hayatı ile ilgili mevzuat çerçevesinde programlı veya program dışı teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak.
  • 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu uyarınca işyerlerinde inceleme yapmak, ve işlemleri teftiş etmek.
Daha fazla öğe...

Iş teftiş kurulu nereye bağlıdır?

Madde 3 - (Değişik: 21/7/1989 - 89/14389 K.) İş Teftişi, İş Teftiş Kurulunca yürütülür. Kurul, Bakanlık makamına bağlı olup, teftişe yetkili bir başkanla baş mü- fettişi, müfettişi ve müfettiş yardımcılarından oluşur.

Teftiş Kurulu Başkanlığı kime bağlı?

Türkiye, 13.12.1950 tarih ve 5690 sayılı yasayla bu sözleşmeyi onaylayarak yükümlülük altına girmiştir.81 sayılı ILO Sözleşmesinin 4. maddesinde “iş teftişinin merkezi bir makamın denetimi altında yapılacağı” belirtilmiş olup, söz konusu hükme uygun olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığı (İTK) merkezde Çalışma ve Sosyal ...

Teftiş Kurulu ne iş yapar?

İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI (İTK) 'nın Görevleri
  • Çalışma hayatı ile ilgili mevzuat çerçevesinde programlı veya program dışı teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak.
  • 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu uyarınca işyerlerinde inceleme yapmak, ve işlemleri teftiş etmek.
Daha fazla öğe...

Teftiş Kurulu ne işe yarar?

Teftiş Kurulu Başkanlığı, Bakanın emri veya onayı üzerine aşağıdaki görevleri yapar: a) Bakanlığın görev alanına giren konularda Bakanlık personeline, Bakanlık okul ve kurumlarına, özel öğretim kurumlarına ve gerçek ve tüzel kişilere rehberlik etmek, ... e) Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeleri kimlerdir?

  • Hicabi AYTEMUR.
  • Yunus Emre BOZKURTOĞLU.
  • Göktuğ Kaan AYAZ.
  • Pınar UZ.
  • Mustafa ATIŞ
  • Abdulhamit MUTLU.
  • Sait Muhammed BİLGİN (V.)

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim?

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Rektörümüz Prof. Dr.

Devlet Denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Görev Kurulun Görevleri : MADDE 11. — Kurul aşağıdaki görevleri yerine getirir. a) Devlet Başkanının inceleme, araştırma ve denetleme isteklerinin İçerik ve kapsamını belirleyerek işi yürütecek üye ya da üyeleri görevlendirmek, gerekirse inceleme, araştırma ve denetleme komisyonları kurmak, b) Devlet ...

Devlet Denetleme Kurulu ne ile düzenlenir?

MADDE 25- (1) Kurulun denetleme ve toplantı usulleri, raporlar ve raporlama süreçleri ve di- ğer işleyişi Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir. MADDE 26- (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde hüküm bulunmayanlar hallerde 657 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat uygulanır.

Iş teftiş kurulunun görevi nedir?

İş Teftiş Kurulu, Önleme Odaklı Yeni Teftiş Anlayışı İle Çalışma Yaşamına Müdahale Etme, Sosyal Taraflar Arasında Köprü Görevi Üstlenerek Çalışma Barışına Katkıda Bulunma Misyonunu Üstlenmiştir.

Çalışma Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?

İş müfettişi; 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda teftiş ve denetleme yapan kişilere verilen mesleki isimdir.