Tarama gemisi nedir?

İçindekiler:

  1. Tarama gemisi nedir?
  2. Dredger gemisi nedir?
  3. Deniz Tarama nedir?
  4. Dökü gemisi ne işe yarar?

Tarama gemisi nedir?

Mayın tarama gemisi, mayın temizlemek amacıyla tasarlanmış küçük bir savaş gemisidir. Başlıca görevi çeşitli mekanizmaları kullanarak nakliye güvenliği için suyolları güvenli tutmak amacıyla deniz mayınlarının oluşturduğu tehditlerle mücadele etmektir.

Dredger gemisi nedir?

Beko Dredger, kendi tekne yapısı üzerinde kepçesi ve ekskavatör yapısını taşıyan bir deniz dibi derinleştirme gemisidir. ... Bu dredger'lar diğer bir çok tipteki tarama gemisinin giremediği sığ bölgelerde ve limanlarda çalışma özelliğine sahiptir.

Deniz Tarama nedir?

Denizden mangan ve kömür çıkartmak amacı ile tarama yapılmaktadır. Deniz dibindeki kirli sedimentin taranarak kaldırılması çevre kalitesinin arttırılması amacı ile de kullanılan bir yöntemdir. Bazen de zemin iyileştirme yöntemi olarak deniz dibi taraması yapılır.

Dökü gemisi ne işe yarar?

DENİZDEN TARAMA ÇALIŞMALARI Denizden yapılan tarama çalışmaları, KAZAR tarama aracının çamuru, DÖKÜ taşıma gemisine aktarılması ile gerçekleşir. DÖKÜ gemisi uygun kıyı yapısına getirilerek karadan kamyonlarla çamurun döküm sahasına nakli sağlanır.