Hamilelikte ilk 3 ay yolculuk yapılır mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte ilk 3 ay yolculuk yapılır mi?
  2. 2 aylık hamile kadın yolculuk yapabilir mi?
  3. 34 haftalık gebelikte yolculuk yapılır mı?
  4. 37 haftalık gebelikte yolculuk yapılır mı?
  5. 2 haftalık bebek yolculuk yapabilir mi?
  6. Yenidoğan bebek kaç günlükken yolculuk yapabilir?
  7. 40 günlük bebek yolculuk yapabilir mi?
  8. 1 Haftalık bebek yolculuk yapabilir mi?
  9. 38 haftalık gebelikte uzun yolculuk yapılır mı?

Hamilelikte ilk 3 ay yolculuk yapılır mi?

Gebe zorda kaldığı zaman yolculuk yapması gerekmektedir. Sık seyahat etmek sizin ve bebeğiniz için iyi değildir. Yapılan yolculuk sürelerinin 6 saati geçmesi istenmemektedir. İlk 3 ayda yolculuk tavsiye edilmemesinin sebebi, ilk 3 ayda aşerme, bulantı, kusma, çabuk yorulma gibi durumlardır.

2 aylık hamile kadın yolculuk yapabilir mi?

Gebelikte seyahat için ideal zaman 2. üç aydır. Çünkü ilk 3 ayda aşerme, bulantı, kusma gibi problemler ve son 3 ayda da büyüyen karın ve gebelikten dolay çabuk yorulma yolculuğu zorlaştırabilir.

34 haftalık gebelikte yolculuk yapılır mı?

Taşdemir, şu bilgileri paylaşıyor: “Gebelerin uçak ile seyahatinde bir sakınca yoktur. Yalnız 34 haftadan büyük gebelerin seyahatine doktor raporu olsa bile, bazı havayolu şirketleri izin vermeyebilir. Bu hamilelerin arabayla gidilebilecek mesafede seyahat etmelerini tavsiye ediyoruz.”

37 haftalık gebelikte yolculuk yapılır mı?

37. hafta gebelikte anne adaylarına yolculuk önerilmemektedir.

2 haftalık bebek yolculuk yapabilir mi?

Bebeğinizle doğumdan hemen sonra seyahat etmeye başlayabilirsiniz. Ancak yenidoğan bebekle seyahat etmenin biraz zahmetli olduğunun altını çizmekte fayda var. Bir de havayolu ulaşımında bebeklerin en az bir haftalık olması zorunluluğu söz konusu.

Yenidoğan bebek kaç günlükken yolculuk yapabilir?

Yeni doğan bebeğimle yolculuk yapabilir miyim? Bebekleri, doğumlarından sonraki ilk 48 saat içinde uçuşlara kabul edemiyoruz. 2-8 gün aralığındaki bebeğiniz ise sadece "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” açıklamasının yer aldığı geçerli bir doktor raporu sunmanız durumunda seyahat edebilir.

40 günlük bebek yolculuk yapabilir mi?

Havayolu şirketlerinin bebek sağlığı ve uçuşuyla ilgili protokolleri birbirinden farklı olsa da çoğu havayolu açısından bir bebeğin seyahat edebilmesi için en az 2 günlük olması gerekir. Ondan sonrası size kalmış.

1 Haftalık bebek yolculuk yapabilir mi?

Bebeğinizle doğumdan hemen sonra seyahat etmeye başlayabilirsiniz. Ancak yenidoğan bebekle seyahat etmenin biraz zahmetli olduğunun altını çizmekte fayda var. Bir de havayolu ulaşımında bebeklerin en az bir haftalık olması zorunluluğu söz konusu.

38 haftalık gebelikte uzun yolculuk yapılır mı?

Dr. Seval Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bacak damarlarında pıhtı oluşumu ve bacakta şişmeleri engellemek için yolculuk sırasında; mümkünse saat başı ya da iki saatte bir 15 dakika yürünmelidir. Hava yolu şirketleri hamilelerin 35-36 haftaya kadar yolculuk yapmalarına izin vermektedir.