Limonlu su dişe zarar verir mı?

İçindekiler:

  1. Limonlu su dişe zarar verir mı?
  2. Diş beyazlatma tozu evde nasıl yapılır?
  3. Karbonat su diş etine zarar verir mi?
  4. Limon ile diş fırçalamak zararlı mı?

Limonlu su dişe zarar verir mı?

Yüksek asitli içeriğinden dolayı limon suyu diş minesini bile etkileyebilir. Evet, doğru duydunuz! Limon suyunun fazla tüketilmesi, inci beyazlarınızı acımasız bir şekilde bırakarak dişlerİ aşındırabilir! Aşırı kullanımı, dişlerinizi lekeli ve yaralı hale getirebilir.

Diş beyazlatma tozu evde nasıl yapılır?

Kabartma Tozu ve Limon 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1-2 yemek kaşığı limon suyunu kabın içerisinde iyice köpürene kadar karıştır. Dişlerini diş fırçası ve bu karışımı kullanarak 2 dakika fırçaladıktan sonra ağzını çalkalayabilirsin.

Karbonat su diş etine zarar verir mi?

Her gün karbonat ile diş fırçalamak; dişlerde hasar oluşturacak kadar aşınmalara neden olabilir. Daha sonrasında uzaklaştırılması çok daha zor renklenmeler oluşabilir. Hekiminizin kontrolü, önerileri en önemli konudur ve göz ardı edilmemelidir.

Limon ile diş fırçalamak zararlı mı?

Diş fırçalama işlemi doğru zamanda yapılmazsa yarar yerine zarar verebilmektedir. Çünkü asit oranı yüksek kola, meyve suyu, limon gibi yiyecekler diş minesi üzerinde asit saldırısına neden olur. Bu da diş mine tabakasını yumuşatır. Bu durumda eğer hemen fırçalama yaparsak yumuşayan mine tabakasında aşınmalar olur.