Doğum raporunu nereden görebilirim?

İçindekiler:

  1. Doğum raporunu nereden görebilirim?
  2. Doğum raporu ne zaman verilir?
  3. Özel hastaneden alınan doğum raporu geçerli mi?
  4. Doğum raporu kaç gün 2021?
  5. Doğum raporu nasıl alınır?
  6. Doğum izninde maaş alınır mı?
  7. Doğum raporu en geç ne zaman alınır?
  8. Özel hastaneden alınan sağlık raporu geçerli mi?
  9. Doğum izninde olan anne maaş ödemesine devam edilir mi?

Doğum raporunu nereden görebilirim?

  1. TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet'e giriş yapın.
  2. Anasayfada yer alan arama butonuna “doğum raporu soğulama” yazın ve aratın.
  3. Karşısına çıkan sayfada Sağlık Bakanlığı'na ait ilgili işlemi seçin.
  4. Mevcut raporunuz varsa açılan yeni sayfada sorgulama sonucu yer alacak.
Daha fazla öğe...

Doğum raporu ne zaman verilir?

Hamileliğin 32. haftasının gelmesiyle kadın çalışna ayrılma hakkını kazanır ve 32. haftasında izne ayrılmak isterse hekimi tarafından kendisine verilecek Doğum İzin Belgesiyle (Bu belge de Rapor başlığı altındadır) izne ayrılabilir. Bu belgede Gebelik Haftası ve beklenen tahmini doğum tarihi belirtilir.

Özel hastaneden alınan doğum raporu geçerli mi?

Yani SGK ile anlaşması olsun ya da olmasın, özel hastane raporları geçerlidir. Aranan koşul, raporu veren hekimin Sağlık Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş olmasıdır. Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir.

Doğum raporu kaç gün 2021?

Normal şartlarda gebe işçi, doğumdan önce 8 hafta çalışmaması gerekmektedir. Gebe olan işçi, birden fazla bebeğe gebe ise bu 8 haftalık izin 10 haftaya çıkacaktır.

Doğum raporu nasıl alınır?

Doğum Raporunu Nereden Alabilirim? Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.

Doğum izninde maaş alınır mı?

SSK'lı çalışan kadınlar doğum izni döneminde iş göremezlik parası alıyor. Doğum öncesi ve sonrası 16 hafta izin kullanan annelere, çalışmadıkları sürenin parasını devlet ödüyor. Asgari ücretli çalışan bir annenin alacağı ödenek lira.

Doğum raporu en geç ne zaman alınır?

Doğum raporu tekil gebelikler için 32'nci haftada başlayabiliyor fakat anne adayları, doktorlarından aldıkları raporla 37'nci gebelik haftasına kadar çalışmaya devam edebiliyorlar. Hamilelerin 37'nci haftadanın bitiminden yani 38 haftadan itibaren çalışmalarına yasal olarak izin verilmiyor.

Özel hastaneden alınan sağlık raporu geçerli mi?

Yani SGK ile anlaşması olsun ya da olmasın, özel hastane raporları geçerlidir. Aranan koşul, raporu veren hekimin Sağlık Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş olmasıdır. ... Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Doğum izninde olan anne maaş ödemesine devam edilir mi?

Doğum iznine çıkan kadın çalışanın maaşı, çalıştığı şirket tarafından ödenmez. ... Bu dönemdeki ücretinizin 2/3′ünü SGK size “doğum parası” ya da “analık geçici iş göremezliği” adı altında öder. Ancak çalıştığınız işyeri, kendi inisiyatifinde, bu izinli olduğunuz sürede size ödeme yapmaya devam edebilir.