Afyon hangi illere sınır?

İçindekiler:

  1. Afyon hangi illere sınır?
  2. Afyonda hangi dağ var?
  3. Afyon Kocatepe nerede?
  4. Afyonkarahisar ilinin adı nereden geliyor?
  5. Afyon hangi bölgede harita?
  6. Türkiye Haritası Kütahya nerede?
  7. Afyonda kimler yaşamış?
  8. Afyon Eber Gölü nerede?
  9. Afyon Akarçay suyu nereden geliyor?
  10. Afyon ilinin adı nereden geliyor?

Afyon hangi illere sınır?

Afyonkarahisar yerleşiminin bilinen en eski ismi Karahisar-ı Sahib olarak geçer. Şehrin bugünkü isminin temelinde ise bölgede yapılan haşhaş ekimi vardır. Şehir; Eskişehir, Kütahya, Konya, Uşak, Burdur, Isparta ve Denizli ile karayolunda komşuluk yapmaktadır.

Afyonda hangi dağ var?

Dağlar
  • Ahır Dağları: 1940 m. yükseklikte Sinanpaşa ile Sandıklı ilçeleri arasındadır. ...
  • Akdağ: 2449 m. yüksekliktedir. ...
  • Burgazdağı: 1754 m. yükseklikte Hocalar ile Uşak ilinin Banaz ilçesi arasındadır.
  • Emirdağları: 2307 m yüksekliği olan bu dağlar, Bolvadin ilçesiyle adını verdiği Emirdağ ilçesi arasındadır.
Daha fazla öğe...

Afyon Kocatepe nerede?

Kocatepe, Anadolu'nun ve Türk Ulusu'nun kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz'un 26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatıldığı, sevk ve idare edildiği yerdir. Afyonkarahisar'a bağlı Büyük Kalecik kasabası sınırları içinde ve 1.874 rakımlı bir tepedir. Afyonkarahisar'a 20 km. uzaklıktadır.

Afyonkarahisar ilinin adı nereden geliyor?

“Hisar” kuşatma anlamına gelir. Acılarla elde edilen yere “Karahisar” dediler ve orada, kara taşlardan bir kale kurdular. Onaltıncı yüzyılda bölgede afyon yetiştirilmeye başlayınca, Karahisar'ın başına bir de Afyon eklendi ve şehir “Afyonkarahisar” adını aldı.

Afyon hangi bölgede harita?

Afyon Ege Bölgesinde yer almaktadır. İç Batı Anadolu bölümünün sınırında bulunur.

Türkiye Haritası Kütahya nerede?

Kütahya, Ege Bölgesi'nde bulunur. Türkiye'de İç Batı Anadolu kesiminde yer almaktadır.

Afyonda kimler yaşamış?

Afyon'un ilk sahipleri Hititlerdir. Afyon kalesini yapan Hitit imparatoru "Mürsil"dir. Hititlerden sonra Sakarya boylarında hüküm süren Frikler (Frikyalılar) Afyon'a sahip oldular. Frikyalılar bu şehre "Sineda" ismini vermişlerdir.

Afyon Eber Gölü nerede?

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi, Eber Kasabasının sınırlarında bulunan göl Türkiye'nin 12'nci büyük gölüdür. En derin yeri 21 metredir. Yüzölçümü 150 kilometrekare olup, deniz seviyesinden yüksekliği 967 metredir. Eber Sarısı adlı endemik bitki türü dünyada sadece Eber Gölü'nde yetişmektedir.

Afyon Akarçay suyu nereden geliyor?

1-Akarçay: Ahır dağının kuzey eteklerinden doğarak Eber gölüne dökülür. 2-Kufi Çayı: Büyük Menderes'in kolu olan bu çay, Kumalar eteğinden doğar. Suyu çeşitli sıcak su kaynaklarıyla çoğalarak büyür. 3-Kali Çayı: Kocatepe ve çevresindeki dağlardan doğarak Eber Gölü'ne dökülür.

Afyon ilinin adı nereden geliyor?

II.yüzyıldan günümüze kadar insanların geçim kaynağı olarak yetiştirilen, haşhaş bitkisinden elde edilen özsu anlamında ki OPIUM kelimesinin Afion olarak söylenmesinden dolayı Afyon adını almıştır. Zamanla her ikisi birleştirilerek şehrimizin adı Afyonkarahisar olmuştur.