Peygamber Efendimiz sabah nasıl dua ederdi?

İçindekiler:

  1. Peygamber Efendimiz sabah nasıl dua ederdi?
  2. Dua Peygamber efendimiz senden ne istediyse?
  3. Peygamber efendimize nasıl dua edilir?
  4. Peygamber Efendimiz çocukları için nasıl dua ederdi?
  5. Peygamber Efendimiz kabirde nasıl dua ederdi?

Peygamber Efendimiz sabah nasıl dua ederdi?

Sabah olur, gün başlar, Peygamber Efendimiz şöyle dua ederdi: “Allah'ım! Senin kudretinle sabaha çıktık, senin kudretinle akşama gireriz. Senin kudretinle yaşar, senin kudretinle ölürüz. En son dönüşümüz de ancak sanadır.”

Dua Peygamber efendimiz senden ne istediyse?

Allah'ım; Peygamberimiz senden neyi istediyse onu istiyor, nelerden sana sığındıysa onlardan sana sığınıyoruz. Önderimiz, rehberimiz, iki cihan güneşi Efendimizin Veladet-i Nebeviyye Müslümanlara ve insanlığa hayır, huzur ve bereketlere vesile olsun.

Peygamber efendimize nasıl dua edilir?

Ama halkımız arasında en çok kullanılan ve yaygın olanı şudur: "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed (Allahım! Efendimiz ve Peygamberimiz olan Muhammed'e ve O'nun akrabalarına (ehli beyt ve dostlarına) salat ve selam getiririm.)"

Peygamber Efendimiz çocukları için nasıl dua ederdi?

Bunun üzerine Resûlullah (sav); "Allah'ım! Onun malını ve çocuğunu çoğalt! Ona bahşettiklerini onun için bereketli kıl!" diye dua etti.

Peygamber Efendimiz kabirde nasıl dua ederdi?

* Hadis-i şerifte şöyle buyuruyor: "Bir müminin kabrini ziyaret ederken, 'Allahümme inni es'elüke-bi-hurmet-i Muhammed aleyhisselam en la tü'azzibe hazelmeyyit' derse, o meyyitin azabı kıyamete kadar ref olur (kaldırılır)."