OYAK ne kadar kesinti yapıyor?

İçindekiler:

  1. OYAK ne kadar kesinti yapıyor?
  2. OYAK ne kadar verecek?
  3. OYAK zorunlu mu?
  4. OYAK hangi araçlarda indirim yapıyor?
  5. OYAK askeriyenin mi?
  6. OYAK kesintisi neye göre belirlenir?

OYAK ne kadar kesinti yapıyor?

Bu nedenle üyenin eline geçen net maaşı içinde OYAK aidatı oransal olarak daha düşük olmaktadır. Yasa'da  olarak geçen bu oran net maaş içinde %5 – %6'ya denk gelmektedir. Bunun yanı sıra, kesilen aidatlar gelir vergisinden muaftır.

OYAK ne kadar verecek?

OYAK, 2020 yılı nemasını yüzde 27,2 olarak açıkladı. Şirketin nema oranı, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020'de de enflasyonun üzerinde (12,6 puan) gerçekleşti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu OYAK, 61. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

OYAK zorunlu mu?

Subay, astsubay ve uzman jandarmalar Oyak'ın zorunlu üyelerini oluşturuyor. TSK bünyesindeki sivil memurlar, Milli Savunma Bakanlığı çalışanları, Oyak Grubu çalışanları ve uzman erbaşlar, isteğe bağlı üyeler arasında yer alıyor. Yedek subaylar ise Oyak'ın geçici üyesi konumunda bulunuyor.

OYAK hangi araçlarda indirim yapıyor?

Oyak sıfır araç satın alımlarında üyelerine özel olarak her yıl Dacia ve Renault markalarında indirim uygulanmaktadır. Bu indirimden hangi üyeler yararlanabilir sorusu her zaman sorulmaktadır. Oyan indiriminden Oyak'a pirim ödeyen tüm personeller yararlanabilmektedir.

OYAK askeriyenin mi?

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), tarih ve 205 sayılı kanun ile kurulmuş, özel hukuk hükümlerine bağlı, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonudur. OYAK'ın yönetiminde sivil devlet memurlarıyla birlikte muvazzaf askerler de vardır. Temsilciler Meclisi yönetiminde ise hizmet veren dört general bulunur.

OYAK kesintisi neye göre belirlenir?

Kanunun 18'nci maddesine göre; Zorunlu üye ile isteğe bağlı üyelerin aylıklarından yüzde 10, Yedek subayların her ay maaşları tutarı üzerinden ise yüzde 5 kesinti yapılmaktadır.