Dogmatik düşünce ne demek kısa?

İçindekiler:

  1. Dogmatik düşünce ne demek kısa?
  2. Dogmatik davranış nedir?
  3. Düşünce tarzı nedir ne demek?
  4. Etik dışı davranış ne demektir?
  5. Mesleki görevde etik dışı davranışların nedenleri neler olabilir?
  6. Bilimsel korsanlık nedir?
  7. Özensiz araştırma nedir?

Dogmatik düşünce ne demek kısa?

Dogmatizm, A priori ilkeler, çeşitli öğretiler ve asla değişmeyeceği kabul edilen mutlak değerleri kabul eden, bu bilgilerin mutlak hakikat olduğunu, inceleme, tartışma yahut araştırmaya ihtiyacın olmadığını savunan anlayışa verilen isimdir.

Dogmatik davranış nedir?

Dogmatik davranış: Dogmatik, daha önce doğru olan bir kavrama, bir inanca zamanla doğruluğu ortadan kalksa bile bağlı kalmaktır. ... Dogmatik bir kişi, kendi kavram ve inançlarını değiştirmez ve yenilikleri benimsemez.

Düşünce tarzı nedir ne demek?

Karşılıklı görüş bildirme, fikir teatisi.

Etik dışı davranış ne demektir?

Etik dışı davranış, genellikle toplumun sürdürülebilmesi için gerekli olan yasaların, politikaların, düzenlemelerin ve örgüt normlarının göz ardı edilme- siyle başkalarına zarar verici sonuçlar ortaya çıkaran ve toplum tarafından yasa dışı ya da gayriahlaki kabul edilen davranışları kapsamaktadır.

Mesleki görevde etik dışı davranışların nedenleri neler olabilir?

Etik dışı davranışların nedeni şu şekildedir;

  • İyi niyetler,
  • Yasaların, kuralların ve yöntemlerin bilinmemesi,
  • Açgözlülük,
  • İdeoloji,
  • Arkadaşlık,
  • Kişisel veya ailesel kazanç

Bilimsel korsanlık nedir?

Bilimsel korsanlık (scientific piracy): Başka araştırmacıların verilerini, kaynak göstermeksizin ya da, izin gerektiren durumlarda, izin almaksızın kendi çalışmasında kullanmak biçimindeki bilimsel aşırma ise, bilimsel korsanlık olarak adlandırılmaktadır [10]. c. ... Bu durum, kendisinden aşırma olarak adlandırılmaktadır.

Özensiz araştırma nedir?

Özensiz araştırma” veya “disiplinsiz araştırma” adı verilen şeklinde aslında kötü niyetli olmayan ancak bilimsel metodolojiye uymayarak yanlış sonuçlara ulaşan araştırma- cılar tanımlanmaktadır. ... Bilimsel yanıltmanın sık rastlanan biçimleri Tablo 1'de verilmiştir.