Ev çiçeklerinin yaprakları neden sararır?

İçindekiler:

  1. Ev çiçeklerinin yaprakları neden sararır?
  2. Çilli begonya saksısı nasıl olmalı?
  3. Begonvil daldan nasıl çoğaltılır?
  4. Begonya mevsimlik mi?
  5. Begonya ne zaman açar?
  6. Begonya nasıl bir çiçektir?

Ev çiçeklerinin yaprakları neden sararır?

Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. ... Hava akımı ortasında kalan kılıç gibi yukarı doğru uzayan çiçeklerde kök sallanmadan dolayı zarar görür ve bu da çiçeğin yapraklarının beslenememesine yol açar.

Çilli begonya saksısı nasıl olmalı?

Çilli begonya (Begonya maculata), kısa ve küçük kök yapısına sahip olduğu için bitkiyi çok derin bir saksıya dikmemelisiniz. Bitkiniz geliştikçe saksı boyutunu derecelendirerek büyütebilirsiniz. Ayrıca mutlaka tabanında birden fazla hava deliğine sahip özellikte saksı tercih etmelisiniz.

Begonvil daldan nasıl çoğaltılır?

Odun çeliği ile begonvil çoğaltma işlemi sonbaharda yapılır. Bitkinin odunlaşmış dallarını keserek yapabilirsiniz. Kestiğini odunsu dalı toprağa yerleştirin ve üzerini açık bırakın. Begonvil çeliği ilkbahara kadar köklenecektir.

Begonya mevsimlik mi?

Dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilir. Çeşitli türlerde yetiştirilen begonyaların bazıları desenli yapraklara sahiptir. ... Ticaret için yetiştirilen Begonya türlerinin de 200 civarı olduğu eklenmiştir. Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir.

Begonya ne zaman açar?

Bir süre sonra begonya çiçekleri yüzünü gösterecektir. Bu konuda unutmamanız gereken en önemli noktaysa çoğaltmak için seçeceğiniz zaman aslında. begonya çoğaltma için en uygun zaman nisan-mayıs aylarıdır, bizden söylemesi.

Begonya nasıl bir çiçektir?

Begonya, ev ortamında yetişmeye elverişli olan canlı ve renkli bir süs bitkisidir. Çok çeşitli renklere sahip olan bu çiçeği genellikle beyaz ve kırmızı renklerde bulabilirsiniz. Nazik bir yapıda olmasa da bakımının iyi şekilde yapılması gerekiyor. Begoniaceae familya ailesindedir.