Kadın erkeklere namaz kıldırabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kadın erkeklere namaz kıldırabilir mi?
  2. Kadın erkeğe namaz kıldırabilir mi?
  3. Erkekler evde namaz kılabilir mi?
  4. Evde namaz kılınır mı?
  5. Namaz kılarken erkekler nasıl giyinmeli?
  6. Kimin yanında namaz kılınmaz?
  7. Ne olursa namaz kılınmaz?
  8. Namaz kaç yaşında farz kılınmıştır?

Kadın erkeklere namaz kıldırabilir mi?

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz: Kadınların erkeklere namaz kıldırması caiz değildir. Kadınlar kadınlara imamlık yapabilir. Uygulamada Peygamberimiz'den günümüzü kadar gelen uygulama böyledir. Eğer dinde yeri olsaydı Peygamberimiz dönemindeki çok mümtaz kadın şahsiyetler vardı.

Kadın erkeğe namaz kıldırabilir mi?

Peki kadınlar erkeklere namaz kıldırabilir mi? İşte Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının yanıtı: "Kadının erkeklere namaz kıldırması, bütün mezheplere göre caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğnî, III, 32-33; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 306, 321; Cezîrî, el-Mezâhibü'l-erbe'a, I, 372). Hz.

Erkekler evde namaz kılabilir mi?

CEVAP: Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. ... Çoğunluğun görüşüne göre erkeğin, diz üstü şortla namaz kılması doğru olmaz.

Evde namaz kılınır mı?

Evlerde kılınan bir namaz Cuma namazı olarak geçerlilik kazanmaz. Cuma namazı da dâhil olmak üzere cemaatle kılınan namazlarda imam ile ona uyanların hakikaten veya hükmen aynı mekânda bulunması şart olduğundan televizyon, internet vb araçlarla yayınlanan namazlara başka yerlerden uyulması da caiz değildir.

Namaz kılarken erkekler nasıl giyinmeli?

Kadınlara göre daha rahat olan erkeklerin namaz sırasında temiz ve avret yerlerini kapatacak şekilde giyinmiş olması yeterlidir. ... Erkeklerin göbek ve diz kapağı hizasındaki kısmı giyinerek kapatmaları şartını yerine getirmeleri namazın erkeklere emrettiği başlıca kurallar arasındadır.

Kimin yanında namaz kılınmaz?

Hanefî mezhebine göre cemaatle kılınan namazda, bir kadın veya ergenlik çağına gelen ya da yaklaşan bir kız, bir erkeğin önünde veya yanında kılacak olursa, aralarında bir örtü ve benzeri bir engel veya bir adam boyu kadar yükseklik farkı bulunmazsa arkasındaki ve yanlarındaki erkeğin namazı bozulur (İbn Âbidin, Reddü' ...

Ne olursa namaz kılınmaz?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Namaz kaç yaşında farz kılınmıştır?

Bu yükümlülükler, büluğ çağı dediğimiz yaşa gelince başlar. Bu nedenle İslâm'ın bülûğ çağı ile çok yakından ilgisi vardır. Anlaşılacağı üzere oruç, namaz gibi ibadetlerin farz olması için buluğ çağına girmek gerekir. Eğer buluğ çağına girme alameti görülmediyse namaz vb. ibadetler 15 yaşından itibaren kişiye farz olur.