Sgk rapor sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sgk rapor sorgulama nasıl yapılır?
  2. Istirahat raporunu nasıl görebilirim?
  3. Sgk rapor girişi kaç gün içinde yapılmalı?
  4. Istirahat parası ne zaman yatacak?
  5. 4 c liler rapor parası alabilir mi?
  6. Devlet memurları rapor parası alabilir mi?
  7. Geçici iş göremezlik ödeneğini kimler alır?

Sgk rapor sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden yapabileceğiniz iş görmezlik rapor sorgulaması için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir; – https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Istirahat raporunu nasıl görebilirim?

SGK istirahat raporu sorgulama işlemi https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-istirahat-raporlari-sorgulama adresi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Sgk rapor girişi kaç gün içinde yapılmalı?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Istirahat parası ne zaman yatacak?

İş Göremezlik Ödeneği Ne Kadar Sürede Ödenir? İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.

4 c liler rapor parası alabilir mi?

Geçici iş göremezlik ödeneği, 4/c kapsamındakilere ödenmez. 5510 Sayılı Kanunun kısa vadeli sigorta kollarına ilişkin hükümleri 4/c kapsamında sigortalı sayılanlara uygulanmamaktadır.

Devlet memurları rapor parası alabilir mi?

Bu konuda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu Madde 158 de Hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri, hariç olmak üzere bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 ...

Geçici iş göremezlik ödeneğini kimler alır?

Uygulamada rapor parası olarak anılan bu ödeme; çeşitli nedenlere sağlık raporu alan ve çalışamayan sigortalıya ödenen parayı ifade etmektedir. Bu durumda işçi istirahat etmekte ancak belirli bir miktar para almaya devam etmektedir. Bu para da işçiye SGK tarafından ödenmektedir.