Bağ-Kur affı ne zaman olacak?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur affı ne zaman olacak?
  2. Bağ-Kur affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?
  3. 2020 Bağ-Kur affı var mı?
  4. Geriye dönük Bağ-Kur affı var mı?
  5. 7326 yapilandirma neleri kapsıyor?
  6. Bağ-Kur ihya borcu ne demek?
  7. Bağ-Kur affı var mı?
  8. Bağ-Kur borç yapılandırması başladı mı?
  9. Yapilandirma Kanunu Nedir?

Bağ-Kur affı ne zaman olacak?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Bağ-Kur affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?

Başta vergi ve sigorta prim borçları olmak üzere kamuya olan birçok borcun yeniden yapılandırılarak ödenmesine imkan sağlayan 7326 sayılı Yasa 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2020 Bağ-Kur affı var mı?

Buna göre, vatandaşların, 31 Ekim 2020 tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-kur borçları silinen vatandaşların, daha sonra 1 Kasım Bağ-Kur'lulukları yeniden başlatılacak.

Geriye dönük Bağ-Kur affı var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

7326 yapilandirma neleri kapsıyor?

1-Yapılandırma kapsamına hangi borçlar girmektedir?
  • Sigorta primleri,
  • Genel Sağlık Sigortası primleri,
  • İşsizlik sigortası primleri,
  • 30.04.2021'den önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları,
  • İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları,
Daha fazla öğe...

Bağ-Kur ihya borcu ne demek?

Yapılandırma yasasının Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen durumda olan Bağkur'lular daha az ödeme yaparak ihya (canlandırma) imkanına sahip olacak. 2008'den başlayarak çeşitli kanunlarla Bağkur prim borcunu ödemeyen kişilerin prim borçları silindi ve sigortalılık süreleri donduruldu.

Bağ-Kur affı var mı?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-kur borçları silinen vatandaşların, daha sonra 1 Kasım Bağ-Kur'lulukları yeniden başlatılacak.

Bağ-Kur borç yapılandırması başladı mı?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Yapilandirma Kanunu Nedir?

7326 sayılı yapılandırma kanunu, halk arasında vergi yapılandırma veya borç yapılandırma isimleriyle de biliniyor. Vatandaşların kamuya olan borç yükünün hafifletilmesi amacıyla çıkarılan 7326 sayılı yapılandırma kanunu ile borçlar taksitler halinde ödenebiliyor.