Sultan II Abdülhamid Han Kimdir?

İçindekiler:

  1. Sultan II Abdülhamid Han Kimdir?
  2. 2 Abdülhamit ne ilan etti?
  3. Abdülhamit kökeni nedir?
  4. Hangi padişah bileklerini kesti?
  5. 2 Abdülhamit dönemi nedir?

Sultan II Abdülhamid Han Kimdir?

II. Abdülhamid, Sultan Abdülmecid'in Tirimüjgan Kadın Efendi'den olan oğludur. yılında, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da, Topkapı Sarayı'nda dünyaya geldi. Henüz 10 yaşındayken annesi Tirimüjgan Sultan ölünce bakımını Abdülmecid'in diğer çocuksuz eşi Piristû Kadın Efendi üstlendi.

2 Abdülhamit ne ilan etti?

Meşruti bir yönetim kurmak isteyen devlet adamı ve idarecilerin Sultan Abdülaziz ile 5. Murad'ı tahttan indirmelerinden sonra 2. Abdülhamid, 31 Ağustos 1876'da 34. Osmanlı padişahı olarak tahta çıktı. Göreve geldikten kısa süre sonra 23 Aralık 1876'da Osmanlı Devleti'nin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edildi.

Abdülhamit kökeni nedir?

Sultan İkinci Abdülhamid tarihinde İstanbul'da doğdu. Babası Sultan Birinci Abdülmecid, annesi Tir-i Müjgan Kadın Efendi'dir. Annesi Çerkezdir.

Hangi padişah bileklerini kesti?

Abdülaziz'in hükümdarlığının son yılları ise 1875-76 yılındaki Hersek İsyanı ile 1867'de başlayan ve 1876'da iyice yayılan Bulgar İsyanları ile mücadele ederek geçti. Darbesi ile tahttan indirildi. Gözaltında bulundurulduğu Feriye Sarayı'nda 4 Haziran 1876 tarihinde bilekleri kesilmiş olarak ölü bulundu.

2 Abdülhamit dönemi nedir?

İstibdat Dönemi, II. Abdülhamid Han'ın Osmanlı Devletini 30 yıl boyunca mutlak monarşi ile yönettiği dönemdir. 1878 yılında başlayan bu dönem, 30 yıl boyunca kesintisiz devam etti. 1908 yılında II. Meşrutiyetin ilan edildi ve Mebuslar Meclisi bir kez daha toplandı.