Bebegim bisey yemiyor ne yapmaliyim?

İçindekiler:

  1. Bebegim bisey yemiyor ne yapmaliyim?
  2. 9 aylık bebeğim çok iştahsız ne yapabilirim?
  3. Yemek yemeyen çocuğa ne yapmak lazım?
  4. 9 aylık bebek günde ne kadar yemek yemeli?

Bebegim bisey yemiyor ne yapmaliyim?

Yine de çocuğum yemiyor, ne yapmalıyım diyorsanız; Aç olan çocuk eninde sonunda yemek ister, onun kendinin aç olduğunu fark etmesine izin verin. “şunu yer misin, bundan da ister misin, belki bunu seversin” gibi sorulardan uzak durun. Çocuğunuzu yemeğini masada oturup yemesi için teşvik edin.

9 aylık bebeğim çok iştahsız ne yapabilirim?

İştahsız bebeklerde anne sütünden sonra ek gıdalara geçiş biraz zordur. Ek gıdanın kıvamını biraz süte yakın tutup (blender kullanmadan) yakın tutup giderek kıvamı artırılabilir, ilk başlangıç yoğurt, muhallebi, daha sonra sebze çorbalarına geçip, az az sık sık vererek sorun çözülebilir.

Yemek yemeyen çocuğa ne yapmak lazım?

Çocuğunuzun tabağını iyice doldurmayın aksine küçük porsiyonlar halinde besleyin. Yaşına göre besinlerin dengeli dağılımını sağlayarak tek tip beslenmemesine dikkat edin. Çocuğun neyi, ne zaman, nerede yiyeceğine ebeveyni; ne kadar yiyeceğine ise kendisi karar vermeli.

9 aylık bebek günde ne kadar yemek yemeli?

9 aylık bir bebek, gün içerisinde 3-4 öğün beslenmelidir. Bebeğinizin gelişimine göre, ek olarak bir veya 2 ara öğün eklenebilir. Eğer enerji yoğunluğu veya besin öğesi miktarı düşükse, anne sütü almıyorsa daha sık öğünler verilebilir.