KPSS tercihler ne zaman yapilacak?

İçindekiler:

  1. KPSS tercihler ne zaman yapilacak?
  2. Sözleşmeli personel kadrolu tercih yapabilir mi?
  3. KPSS 2021 6 tercih sonuçları ne zaman açıklanır?
  4. Kamuda sözleşmeli olarak çalışanlar kadrolu pozisyonlara tercih yapabilir mi?
  5. Sözleşmeli atandıktan sonra tercih yapılır mı?
  6. KPSS 2021 7 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercihler ne zaman yapilacak?

Adaylar, KPSS-2021/1 Tercih Kılavuzuna saat 14.30'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Adaylar tercihlerini, 01 – 08 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sözleşmeli personel kadrolu tercih yapabilir mi?

Kamuda Sözleşmeli Olarak Çalışanlar Kadrolu Pozisyonlara Tercih Yapabilir mi? Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan personel kadrolu alımlara başvurabilir. Ataması yapılması halinde bağlı bulunduğu kurumdan istifa edip yeni kadrolu kurumuna başvurabilir.

KPSS 2021 6 tercih sonuçları ne zaman açıklanır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 11 Haziran 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Kamuda sözleşmeli olarak çalışanlar kadrolu pozisyonlara tercih yapabilir mi?

Kadrolu memur ve sağlıkçı alımlarına kamuda bulunan bütün sözleşmeli personeller başvurabilir. Kadrolu Atamalarına başvurup atanan sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli alımına başvurabilir mi? Sağlık Bakanlığı veya başka bir kurumda kadrolu olarak görev yapan personel, sözleşmeli pozisyonlara tercih yapabilir.

Sözleşmeli atandıktan sonra tercih yapılır mı?

Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir. Ancak memur olarak görev yapan ve yeni bir KPSS sonucu kullanıp farklı kadrolara başvuru yapan kişiler için engellemeler hükümsüzdür.

KPSS 2021 7 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

5) Yerleştirme sonuçları sadece 21-27 Ocak 2021 tarihleri arasında tercih yapan adaylar için açıklanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 19 Şubat 2021 tarihinde saat 18.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.