E-Devlet 4A hizmet dökümü nasıl indirilir?

İçindekiler:

  1. E-Devlet 4A hizmet dökümü nasıl indirilir?
  2. SGK Hizmet Dökümü e devletten nasıl indirilir?
  3. Sigorta primi ne zaman yatar?
  4. Sigortanın ne kadar yattığını öğrenme?

E-Devlet 4A hizmet dökümü nasıl indirilir?

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet şifresi veya diğer yöntemlerle sisteme giriş yapıyorsunuz. Sonra SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasındaki 'Barkodlu Belge Oluştur' seçeneğine tıklıyorsunuz. Oluşturulan barkodlu belgeyi alabilmek için 'Dosyayı İndir' seçeneğine tıklıyoruz ve cihazımıza belgeyi indiriyoruz.

SGK Hizmet Dökümü e devletten nasıl indirilir?

– Öncelikle e-Devlet içinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Burada çıkan seçenekler arasında “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini bulup girin. – Kısa yol için bu linke tıklayabilirsiniz. – Linke tıkladıktan sonra karşınıza kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır.

Sigorta primi ne zaman yatar?

Bu belge ile işçinin o ay içinde kaç gün sigortalı olduğu, eksik günleri varsa bunun nedenleri ve prim tutarı belirlenmiş olur. Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

Sigortanın ne kadar yattığını öğrenme?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.