Haşhaş bitkisi nerelerde bulunur?

İçindekiler:

  1. Haşhaş bitkisi nerelerde bulunur?
  2. Cevizli Haşhaşlı çörek nerenin?
  3. Haşhaşlı Nokul nerenin?
  4. Haşhaş en çok hangi ilde?
  5. Haşhaş ne zaman hasat edilir?
  6. Mavi haşhaş zararlı mı?
  7. Mavi haşhaş ezmesi nasıl yapılır?

Haşhaş bitkisi nerelerde bulunur?

Haşhaş (Papaver somniferum), gelincikgiller familyasından Papaver cinsinden bir bitki türü. Haşhaş, yazların sıcak geçtiği orta derecede yağış alan yerleri sever. Anavatanının Doğu Akdeniz olduğu düşünülmektedir. Hindistan ve Anadolu'da çok eskiden beri tarımı yapılmaktadır.

Cevizli Haşhaşlı çörek nerenin?

Nokul
Alternatif isimLokum, Lokul
Ülke(ler)Türkiye
TürüPoğaça
ÇeşitleriHaşhaşlı Nokul, Cevizli Nokul, Peynirli Nokul, Kıymalı Nokul
1 satır daha

Haşhaşlı Nokul nerenin?

Isparta yöresinde yapılan Nokul, şekersiz hamurdan yapılır, genellikle içine tahin ve ceviz konulur, ancak içine sadece haşhaş konularak da yapılabilir.

Haşhaş en çok hangi ilde?

Haşhaş ise ülkemizde kısıtlı bölgelerde yetişir. Hem yazlık hem de kışlık olarak ekilebilen ve yetiştirilen bir bitkidir. Ülkemizde en çok haşhaş yetiştirilen bölgelerden birisi Afyonkarahisar'dır. İlk sırada bulunan Afyonkarahisar'dan sonra Denizli, Konya, Uşak ve Burdur illeri gelmektedir.

Haşhaş ne zaman hasat edilir?

Kasım ayında ekimi yapılan ve temmuz ayının ilk haftasında hasadı yapılan haşhaş bitkisi, iki defa çapa yapılarak ve elle kırmak şeklinde hasat ediliyor.

Mavi haşhaş zararlı mı?

Haşhaşın zararları: Haşhaş içildiği takdirde zehirlenmeye yol açabilir. Bu nedenle oldukça tehlikeli bir bitkidir. Sinir sistemini etkileyerek tansiyon düşüklüğüne yol açabilir. Solunumu yavaşlatır.

Mavi haşhaş ezmesi nasıl yapılır?

Haşhaş tohumlarını iyice yıkayıp süzün ve üzerine 500 ml kadar kaynatılmış suyu döküp soğuyana kadar bekletin. Şişmiş haşhaşı sıkarak süzün ve şekerle beraber blender kabına aktarın. Arada karıştırarak ezme haline getirin. Hazırladığınız ezmeyi ister hemen, ister bir hafta içinde kullanabilirsiniz.