Bir elmasın gerçek olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Bir elmasın gerçek olduğunu nasıl anlarız?
  2. Bir taşın değerli olup olmadığını nasıl anlarız?
  3. Gerçek Tektaş nasıl Anlaşilir?
  4. Gerçek pırlanta karanlıkta parlar mı?
  5. Pırlanta yüzükte ayar yazar mı?

Bir elmasın gerçek olduğunu nasıl anlarız?

En önemli ayırt edici özelliklerden birisi elmasta yer alan karbon izleridir. Sahte ya da sentetik ürünlerde ise bu tür izler yer almaz. Bir kâğıda kurşun kalemle bir çizgi çizip üzerine taşı koyduğunuzda eğer çizgi görünmüyorsa elmas gerçektir, ancak çizgi tamamen görünüyorsa elmas gerçek değildir.

Bir taşın değerli olup olmadığını nasıl anlarız?

Değerli taş dibe çökerse, gerçektir. Ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse sahtedir. Gerçek bir pırlanta yüksek yoğunluğa sahiptir, bu nedenle su testi taşınızın bu yoğunluğa uyup uymadığını gösterir.

Gerçek Tektaş nasıl Anlaşilir?

1- Su Testi İlk olarak su dolu bardağa gerçek olup olmadığını anlamak istediğiniz taşı atın. Sonrasında ise taşın dibe çöküp çökmediğini dikkatlice takip edin. Eğer bardağın içine atmış olduğunuz taş dibe çöktüyse bu taşın gerçek olduğunun kanıtıdır.

Gerçek pırlanta karanlıkta parlar mı?

Pırlantaların çoğu mavi renkli bir ışıltı yayar. Bununla birlikte, bazı elmas kesim veya renk etmenlerinden dolayı UV ışığında parlamayabilirler. Eğer pırlanta taş parlamazsa, sonuç mutlaka sahte olduğunu göstermez.

Pırlanta yüzükte ayar yazar mı?

Pırlanta yüzüğün içinde genelde firma logosu ve altın ayarı yazmaktadır. Örneğin SEM Diamond'dan alacağınız 18 ayar montürü olan pırlantalı bir yüzüğün içerisinde SEM 750 yada SEM 18K yazacaktır. Bununla birlikte Pırlanta firmalarının çalışma alışkanlıklarına göre pırlanta yüzüğün içine yazılan bilgiler çeşitlenebilir.