Hamile kadın diş dolgusu yaptırabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamile kadın diş dolgusu yaptırabilir mi?
  2. Hamilelikte diş çekilir mi?
  3. Hamile bir kadın diş ağrısı için ne yapmalı?
  4. Hamilelikte diş ağrısı hangi ilaç iyi gelir?
  5. Kanal tedavisi süresince aşağıdaki komplikasyonların hangisi görülebilir?
  6. Kanal tedavisi ne kadar sürer?
  7. Hamile biri burun ameliyatı olur mu?
  8. Burun dolgusu hangi durumlarda yapılır?

Hamile kadın diş dolgusu yaptırabilir mi?

Yine herhangi bir bilimsel kanıt olmamakla birlikte bazı diş hekimleri gebelikte civalı amalgam dolgu maddelerini kullanmamayı tercih ederler. Bunlar tamamen kişisel tercihlerdir ve sizin tedavinizi etkilemezler. Sonuç olarak hamilelik sırasında dolgu ve kanal tedavisi yaptırmanın bir sakıncası yoktur.

Hamilelikte diş çekilir mi?

Yalnızca kanal tedavisi yapılırken gebeye röntgen çekilmez. Gebelikte diş çekimi dahil, her türlü diş tedavisi yapılabilir fakat gebenin durumu acil değilse tedavi doğum sonrasına ertelenir.

Hamile bir kadın diş ağrısı için ne yapmalı?

Basit ama etkili; dişinizi düzenli aralıklarla fırçalayın. Gargara yapmayı ihmal etmeyin. Soğuk kompresle rahatlatın. Dişe kesinlikle kolonya, aspirin, alkol koymayın.

Hamilelikte diş ağrısı hangi ilaç iyi gelir?

Karanfilin aneztezik ve antiseptik bir etkisi olduğundan dolayı hamilelik halinde kullanılamayan ağrı kesicilerin yerine en iyi doğal çözümlerdendir. Kuru bir karanfil ağrıyan dişin üstünde bekletilerek ağrı hafifletilebilir. Diş ağrısı için bir diğer doğal çözüm nanedir.

Kanal tedavisi süresince aşağıdaki komplikasyonların hangisi görülebilir?

Uzun dönemde kanal tedavisi yapılan dişlerde oluşabilecek en önemli komplikasyon dişlerde oluşabilecek kırıklardır. Özellikle tedavi sonrasında dolgu malzemeleri ve kaplamalar ile yeterince iyi restore edilemeyen dişlerin dikey olarak kırılması söz konusu olabilmektedir.

Kanal tedavisi ne kadar sürer?

Dişteki kök kanalı sayısı, enfeksiyon varlığı, kök kanallarının anatomisi, zorluğu ve hasta uyumu, tedavi suresini etkilemektedir. Genel olarak 3 kanallı bir dişin tedavisi ortalama 1 ila 1,5 saat sürebilir.

Hamile biri burun ameliyatı olur mu?

Bu sorunun tek ve kesin cevabı “Hayır” dır. Hamilelik döneminde zorunlu kalınmadıkça ilaç bile kullanılmazken, henüz doğmamış bir çocuğu estetik veya kozmetik amaçlı bir ameliyat için riske atmak doğru olmayacaktır.

Burun dolgusu hangi durumlarda yapılır?

Kusurları kamufle etmek veya doku kaybı olan alanlara hacim eklemek için uygulanabilir. Burun dolgusu genel sağlık durumu yerinde olan ve burnunda aşırı boyutta bir şekil bozukluğu olmayan her yetişkin için uygun bir seçenektir.