Hamilelikte miyom varsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte miyom varsa ne olur?
  2. Doğum sırasında miyom alınır mı?
  3. Miyom yok olur mu?
  4. Doğumdan sonra miyom küçülür mu?
  5. Miyom kendiliğinden küçülür mü?
  6. Büyük miyom nasıl alınır?
  7. Miyom Karnı büyütür mü?

Hamilelikte miyom varsa ne olur?

Miyomlar bu dönemde büyüme gösterdiklerinde, gebeliğin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Doğum kanalının tıkanmasına ve doğumun sezaryenle yapılmasına yol açabilir. Özellikle rahim kanalında ya da ağzında miyom tespiti yapıldığında, sezaryen kararı alınır.

Doğum sırasında miyom alınır mı?

Miyomlar sadece hamilelikte sorun yaratmaz. Doğum ardından etkin uterus kasılmalarını bozup kanamaya sebep olabilirler. Miyomun yer ve büyüklük açısından uygunlarsa sezaryen esnasında alınabilirler.

Miyom yok olur mu?

Bazı durumlarda miyomun kendiliğinden kaybolduğu da gözlemlenir. Miyom sorunu hormonlar ile alakalı olduğu için gebelikte ortaya çıkan miyomların gebelikten sonra kaybolması, menopoz dönemine giren kadınlarda miyomların küçülmesi ve kendiliğinden yok olması mümkün.

Doğumdan sonra miyom küçülür mu?

Hamilelik sonrası miyomlar azalan östrojen miktarı ile küçülür ve kendiliğinden yok olabilirler.

Miyom kendiliğinden küçülür mü?

Rahimdeki miyom kendiliğinden düşer mi? Menopoz döneminde küçülen miyomların yapılan araştırmalar sonucunda kendiliğinden düşmesinin de mümkün olduğu saptanmıştır.

Büyük miyom nasıl alınır?

Miyomların büyük olması sebebiyle laparoskopik veya robotik yöntemde çalışılacak alan bulunmadığından açık cerrahi yöntemiyle kesi yapılarak miyomlar temizleniyor. Cerrahi tercih edilmeyen kimi uygun hastalarda ise ilaç tedavisine başvurulabiliyor.

Miyom Karnı büyütür mü?

Bazı durumlarda ise miyomlar herhangi bir belirti göstermeden ortaya çıkıyor. İstanbul'da yaşayan Sibel Bozyiğit de olduğu gibi karın bölgesinde büyüme de miyomun belirtileri arasında olabiliyor. Karnının büyümesine hazımsızlık problemi de eşlik eden Sibel Bozyiğit'in ailesinde kalp yetmezliği sorunu da mevcut.