Mersin Astım Mağarası astıma iyi gelir mı?

İçindekiler:

  1. Mersin Astım Mağarası astıma iyi gelir mı?
  2. Astım Mağarası neye iyi gelir?
  3. Astım Mağarası paralı mı?
  4. Damlataş Mağarası hangi hastalıklara iyi gelir?
  5. Damlataş Mağarası oluşumunda kayaçların hangi özellikleri etkili olmuştur?
  6. Cennet ve Cehennem Mağaraları nerede yer alır?

Mersin Astım Mağarası astıma iyi gelir mı?

Mersin'deki Astım Mağarası, gerek ilginç şekilli sarkıt ve dikitleri, gerekse astım hastalarına iyi geldiğine inanılan havası ile kentin ilgi çeken turistik mekanlarının başında geliyor.

Astım Mağarası neye iyi gelir?

Astım Mağarası Nedir? Astım mağarası, astım hastalarına iyi geldiği ve olumlu yönde düzelmeler yaşattığına inanılan bir mağara olmakta ve bu mağara efsanelere bile konu olmuş havası sebebi ile ziyaret eden insanların nefesini açmaya yardımcı olmaktadır.

Astım Mağarası paralı mı?

Giriş Ücreti : 45 TL - Durum : AÇIK (Aynı bilet ile Cennet Cehennem Örenyeri'ni ziyaret edebilirsiniz.), Hafta sonu kapalıdır.

Damlataş Mağarası hangi hastalıklara iyi gelir?

Nem oranının yüzde 90 seviyelerinde ve karbondioksit oranının yüksek olması dolayısıyla astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen mağarayı geçen yıl 4 bin astım hastası ziyaret etti.

Damlataş Mağarası oluşumunda kayaçların hangi özellikleri etkili olmuştur?

Damlataş mağarası, günümüzdeki gelişim sürecini tamamlamış ve 540- 545 m yükselti basamakları arasında askıda kalmış, fosil bir mağaradır. Karadağ kireçtaşı olarak adlandırılan Üst Jura-Alt Kretase'ye ait dolomitik kireçtaşı ile dolomit litolojisinden oluşan formasyon içerisinde gelişmiş bir mağaradır.

Cennet ve Cehennem Mağaraları nerede yer alır?

Cennet Cehennem Mağaraları olarak bilinen ancak bir obruk yapılanması ile oluşan Cennet Cehennem Mağaraları Mersin'in Silifke ilçesinin Narlıkuyu yakınlarında bulunmaktadır. Bu obruk doğal yollarla oluşmuş bir özelliktedir. Cennet Çöküğü içinde bulunan kilise yapı bölgenin tarihi anlam kazanmasını sağlamıştır.