Asker kaçağı olan biri tecil ettirebilir mi?

İçindekiler:

  1. Asker kaçağı olan biri tecil ettirebilir mi?
  2. Asker kaçağı para cezası nasıl öğrenilir?
  3. Asker kaçağı askere nasıl gider?
  4. 7179 sayılı Askeralma Kanunun 5 maddesinin ikinci fıkrası nedir?
  5. Asker kaçağı bedelli yapabilir mi?
  6. Yoklama kaçağı cezası kaç TL?
  7. Asker kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?
  8. Askerlik sevk tehir ne demek?
  9. Askerlik muayenesi gecikirse ne olur?

Asker kaçağı olan biri tecil ettirebilir mi?

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82'ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Asker kaçağı para cezası nasıl öğrenilir?

Yoklama kaçağı cezası ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yoklama kaçağı olanlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır. Askerlik ceza sorgulaması ise e-Devlet üzerinden yapılabilir.

Asker kaçağı askere nasıl gider?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

7179 sayılı Askeralma Kanunun 5 maddesinin ikinci fıkrası nedir?

MADDE 5- (1) Askerlik çağı; yoklama, muvazzaflık ve yedeklik olmak üzere üç döneme ayrılır. (2) Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır. Hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilir.

Asker kaçağı bedelli yapabilir mi?

Askerlik Kanunu'nda yapılan son düzenleme süresinde veya öncesinde yoklama kaçağı durumuna düşen veya bakaya kalanlar bedelli askerlik hakkından yararlanamamaktadırlar.

Yoklama kaçağı cezası kaç TL?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Asker kaçağı muayene olursa hemen askere alınır mı?

YOKLAMA KAÇAĞI ASKERE NE ZAMAN GİDER? Asker kaçağı olmak kontrol esnasında kişinin hemen askere alınacağı anlamına gelmez. Yoklama kaçakları daha önce yoklamaya gitmelerine dair uyarıldılarsa ikinci kontrolde doğrudan askerlik şubelerine götürülür ve muayeneden geçerek serbest bırakılırlar.

Askerlik sevk tehir ne demek?

- Sevk Tehiri: Askerliğine karar alınmış olanların, Askerlik kanununda yazılı sebeplerden dolayı sevklerinin geri bırakılma işlemidir. - TUS sınavında Fakültemizi kazanan ve askerlikle yükümlü olan kişilerin göreve başlama tarihi itibariyle ihtisas süresi kadar askerlik sevk tehiri teklifinde bulunulur.

Askerlik muayenesi gecikirse ne olur?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.