Kurutulmuş ısırgan otu nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kurutulmuş ısırgan otu nasıl kullanılır?
  2. Isırgan otu çayı ne işe yarar?
  3. Isırgan otu çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?
  4. Isırgan otu diz ağrılarına iyi gelir mi?
  5. Isırgan otu kilo verdirir mi?
  6. Isırgan iltihap söker mi?
  7. Isırgan otu ne zaman olur?

Kurutulmuş ısırgan otu nasıl kullanılır?

Kurutulmuş ısırgan otundan bir yemek kaşığı alarak kaynayan suya atın ve ocağın altını kapatın. 10 dakika demlenmeye bırakın. Fincana süzdükten sonra içebilirsiniz.

Isırgan otu çayı ne işe yarar?

Kan dolaşımını artırma, bağışıklık sistemini güçlendirme, diyabete karşı koruma ve kanı temizleme gibi birçok faydaları bulunan ısırgan otu, A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Isırgan otu, antioksidan içermesi nedeniyle serbest radikallerin oluşumunu önler.

Isırgan otu çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Yarım litre kaynayan suya bir tutam ebegümeci (yaklaşık 4 - 5 gram) ve bir tutam da ısırgan (yaklaşık 4-5 gram) atınız. Hafif ateşte ağzı kapalı olarak 4 dakika haşlayınız. Ilıdıktan sonra mutlaka süzerek bitkileri ayırınız. Aç karnına sabah ve akşam bir çay bardağı içiniz.

Isırgan otu diz ağrılarına iyi gelir mi?

4.Eklem Ağrılarına İyi Gelir: Isırgan otu, eller, dizler ve kalçalarda eklem ağrısı yaşayan kişilerin ağrılı bölgelerine sürülerek acının hafifletilmesinde kullanılır. Ayrıca tüketildiğinde de rahatlatır. Eklem ağrıları için tavsiye edilen şey ısırgan otu banyosudur. Romatizma ağrılarını da hafiflettiği söylenmektedir.

Isırgan otu kilo verdirir mi?

Isırgan otunun birçok faydası bulunur. Bu önemli özellikler arasında bulunan toksin atıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Bunun yanında idrar söktürücü özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde kilo vermeniz kolaylaşacaktır.

Isırgan iltihap söker mi?

Isırgan otundan, özellikleri nedeniyle, mukoza sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici, anti-alerjen, kan temizleyici ve iltihap giderici olarak yararlanılıyor.

Isırgan otu ne zaman olur?

Isırgan otu hem çelikle, hem kökten ayırma ile hem de tohum ile kolaylıkla üretilebilinir. Tohum ile üretim zamanı ilkbahar ve sonbahardır.