GSS tescil kaydı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. GSS tescil kaydı nasıl yapılır?
  2. GSS resen tescil ne demek?
  3. Genel Sağlık Sigortası Tescil kaydı nedir?
  4. Genel sağlık sigortası var mı?
  5. GSS borcu ödenirse ne olur?
  6. Genel Sağlık Sigortası nasıl öğrenilir?

GSS tescil kaydı nasıl yapılır?

GSS başvuru işlemleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan fiziki şekilde yapılmalı ya da online sistemler üzerinden gerçekleştirilmelidir. Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.

GSS resen tescil ne demek?

GSS'li olmayanlar ve sigortalılık statüsü sona erenler ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler, SGK tarafından resen tescil edilecek. Bu kişilerin gelir tespitini yaptırmak üzere 1 ay içerisinde vakıflara başvurması gerektiği, SGK tarafından tescil edilen kişilere bildirilecek.

Genel Sağlık Sigortası Tescil kaydı nedir?

GSS tescil kaydı sorgulama, Genel Sağlık Sigortası hizmetinden kişilerin yararlanıp yararlanmadığını öğrenmesi ve sigortanın aktif olup olmadığını görmesi için oluşturulan bir hizmettir. Tüm vatandaşların GSS borç sorgulama ve tescil kaydı yapabilmesi mümkündür.

Genel sağlık sigortası var mı?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

GSS borcu ödenirse ne olur?

Her aya ait GSS priminin izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Tahakkuk eden prim borcunun yasal süresinde ödenmemesi halinde, ödeme vadesinin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için yüzde 2 oranında gecikme cezası uygulanarak artırılıyor.

Genel Sağlık Sigortası nasıl öğrenilir?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmektedir. Vatandaşlar, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak borçlarını görebilecek.