Askerlik Durumu Yapıldı ne demek?

İçindekiler:

  1. Askerlik Durumu Yapıldı ne demek?
  2. Askerlik tecil tarihi ne demek?
  3. Tecil ne demek TDK?
  4. Tecip ne demek?
  5. Askerliği gelmeyene ne denir?
  6. Üniversite okuyanlar askerlikten muaf mı?
  7. Üniversite okurken askerlik yapılır mı?
  8. Tecilli nasıl yazılır?
  9. Askerlik karar maddesi 14 nedir?
  10. Üniversite okurken askerlik yapabilir mi?
  11. Üniversite kaydı dondurmadan askere gidilir mi?

Askerlik Durumu Yapıldı ne demek?

Askerlik görevinizi yapmış olduğunuzu gösteren eğer tecil durumu varsa bu tecilin hangi tarihe kadar olduğu bilgisi yer alan belgeye askerlik durum belgesi denilmektedir. Askerlik durum belgesi içerisinde tam olarak askerlik durumunuz belli olmaktadır.

Askerlik tecil tarihi ne demek?

Tecil erteleme manasına gelmektedir. Askere gitmeye engel olan durumlar tecil sebepleri arasında yer alır. Kişinin öğrenci olması başlıca sebeplerden biridir. Eğer kişi 21 yaşına gelmiş fakat bir eğitim dönemi içerisinde yer alıyorsa askerliğini tecil ettirme hakkına sahiptir.

Tecil ne demek TDK?

a. (te:cil) Erteleme. İvedi, acele : Benim işim o kadar tecil değil.

Tecip ne demek?

1. Belli bir vakte erteleme, sonraya bırakma. 2. asker.

Askerliği gelmeyene ne denir?

Askerlik çağına girenlerden son yoklamalarını yaptırarak askerlik kararı aldırdıkları hâlde çağrıldıklarında gelmeyen veya gelip de kıtalarına gitmeden toplandıkları yerlerden ayrılanlar, 'bakaya' olarak adlandırılıyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

Üniversite okuyanlar askerlikten muaf mı?

Üniversitemize gönderilen Milli Savunma Bakanlığının 11 tarihli ve 20227 sayılı yazısında; “1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35/C maddesi gereğince 29 yaşından büyük öğrencilerin askerlikleri ertelenmemektedir. ... İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.

Üniversite okurken askerlik yapılır mı?

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans veya lisansüstü programlarından mezun olduktan sonra üniversitenin herhangi bir lisans programına kayıt yaptıran öğrenciler için askerlik sevk tehir işlemi yapılamaz.

Tecilli nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından tecilli kelimesi, 'ertelenmiş, tecil ettirilmiş' şeklinde ifade edilmektedir. Aslına bakılırsa tecil kelimesinden türemiş olan bir sözcük şeklinde ifade etmek mümkün.

Askerlik karar maddesi 14 nedir?

MADDE 14 – (1) Askerlik çağına gireceklerin kimlik bilgileri elektronik ortamda İçişleri Bakanlığından alınır. (2) Askerlik çağına girenler ile bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumluların yoklaması, her yıl 1 Ocak günü başlar ve o yılın 31 Aralık (dâhil) gününe kadar devam eder.

Üniversite okurken askerlik yapabilir mi?

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans veya lisansüstü programlarından mezun olduktan sonra üniversitenin herhangi bir lisans programına kayıt yaptıran öğrenciler için askerlik sevk tehir işlemi yapılamaz.

Üniversite kaydı dondurmadan askere gidilir mi?

Askerlik tecili açısından, kayıt dondurma süreleri hiçbir koşulda 2 yıl veya 4 dönemi (sömestr) geçemez. Askerlik tehir işlemleri için öğrencilerimizin başvuruda bulunmasına gerek yoktur.