Florür yararlı mı zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Florür yararlı mı zararlı mı?
  2. Florürlü diş macunu ne ise yarar?
  3. Aşırı florun zararları nelerdir?
  4. Florürsüz Diş Macunu nedir?
  5. Diş macunu neden zararlı?

Florür yararlı mı zararlı mı?

Özetle yüzeyel florür uygulamaları, diş hekiminiz tarafından, kontrollü bir şekilde yapıldığında vücudumuza hiçbir zararı yoktur. Dişlerimize olan faydası ise yok sayılmayacak kadar fazladır.

Florürlü diş macunu ne ise yarar?

Florür, çürük oluşturan asitlere karşı dişleri daha güçlü ve daha dirençli hale getirir ve siz farkına bile varmadan diş çürümesini önler.

Aşırı florun zararları nelerdir?

Aşırı alındığı zaman florürün % 40-50'si vücutta özellikle kemiklerde ve beyinde birikiyor ve “florozis” denilen toksikasyona neden olabiliyor. 2- Florür beyinde biriktiğine, davranış değişikliklerine, IQ düşüklüklerine yol açabiliyor.

Florürsüz Diş Macunu nedir?

Florürsüz diş macunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Florürsüz diş macunları ağızdaki diş plağını diğer bir deyişle bakteri plağını temizleyebilir ve mekanik olarak ortamda bir temizlik sağlayabilir.

Diş macunu neden zararlı?

Sodyum florür nörotoksik bir madde olup, en çok epifiz bezine zarar vermesine ilaveten tüm beyin ve sinir hücrelerini tahrip eden, beyinde düşük zekaya, algılama bozukluğuna neden olan, kişiyi aptallaştıran ve IQ'yu azaltan etkiye sahip olduğu, Alzheimer benzeri hafıza rahatsızlıklarına yakalandıkları gözlemlenmiştir.