Smokin niye vardır?

İçindekiler:

  1. Smokin niye vardır?
  2. Smokin ismi nereden geliyor?
  3. Frag kıyafet nedir?
  4. Smokin nasıl ortaya çıktı?
  5. Smokin kelimesinin anlamı nedir?
  6. Smokin nedir nerede giyilir?
  7. Frak giymek ne demek?
  8. Papyon diğer adı nedir?

Smokin niye vardır?

19. yüzyıl İngiltere'sinde davete iştirak eden beylerin sigara içmek için ayrılmış odaya girerken üzerlerine sigara kokusu sinmesin diye giydirilen ceketdir.

Smokin ismi nereden geliyor?

Fransızca smoking "yarı-resmi vesilelerde giyilen kuyruksuz erkek ceketi" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İngilizce smoking jacket "1870"lerde moda olan bir tür tütün içme ceketi" deyiminden alıntıdır. Bu sözcük İngilizce smoke "tütmek, sigara içmek" fiilinden +ing sonekiyle türetilmiştir.

Frag kıyafet nedir?

Frak, erkeklerin resmî törenlerde giydikleri siyah renkli, uzun etekli ve eteğinin arkası bele değin yırtmaçlı ceketle bir pantolondan oluşan takım giysi. Bir zamanlar TBMM Başkanlarının giydiği beyaz papyonlu, beyaz yelekli, ceketinin arkası uzun olan kıyafet.

Smokin nasıl ortaya çıktı?

Fransızlar, eski bir tabir olan “smoking jacket”ı yani “tütün içme ceketi”ni alıp, “smoking” haline getirmişler. ... beyler davetlerde bu ceketleri giyip tütün içerlermiş. Yani sigara içmenin matah sanıldığı zamanlardan kalma bir kelime “smokin”… Türkçeye gelirken, son harfini yolda düşürmüş ve “smokin” halini almış.

Smokin kelimesinin anlamı nedir?

Özel davetlerde erkeklerin bir numaralı tercihi olan smokinin tarihi aslında isminde saklı. Smokin; ingilizce smoke (sigara içmek) anlamına gelir.

Smokin nedir nerede giyilir?

Smokin, resmi gece törenlerinde, balolarda oldukça tercih edilen elbiselere denir.

Frak giymek ne demek?

Frak, resmi törenlerde erkeklerin giydiği, belden, dikişli, yandan uzun etekli, arkası yırtmaçlı takım elbise. Frak; 18. yüzyılın ikinci yarısında binici kıyafeti olarak ortaya çıktı. Binicilerin at sırtında rahat hareket edebilmesi için önü iliklenmezdi.

Papyon diğer adı nedir?

Papyon (Fransızca: Papillon), kelebek biçiminde, bir çengelle veya lastik bağla yakaya tutturulan kravat, papyon kravat.