Cupcake nasıl yapılır püf noktaları?

İçindekiler:

  1. Cupcake nasıl yapılır püf noktaları?
  2. Kremalı cupcake nasıl saklanır?
  3. Tek kullanımlık kağıt kek kalıbı nasıl kullanılır?
  4. Cupcake nasıl muhafaza edilir?
  5. Cupcake buzlukta saklanır mı?
  6. Cup kek fırında nasıl pişirilir?
  7. Kapkek nasıl yapılır malzemeleri?
  8. Pişerken kabaran kek neden söner?
  9. Kekin çökmesi neden olur?

Cupcake nasıl yapılır püf noktaları?

Cupcake Yapımı İçin Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktalar
  1. Malzemeleri Oda Sıcaklığına Getirin. ...
  2. Hamuru Fazla Karıştırmayın. ...
  3. Aynı Miktarda Hamur Kullanın. ...
  4. Fırın Isısına Dikkat Edin. ...
  5. Soğuma Esnasında Kalıpta Bırakmayın. ...
  6. Krema Konusunda Cömert Olun. ...
  7. 7. Kremayı Hemen Sürmeyin. ...
  8. 8. Cupcakeleri Mutlaka Soğutun.

Kremalı cupcake nasıl saklanır?

Cupcake kreması kekler soğuduktan sonra sürülmeli. Sıcak keklerin üzerinde sürülen krema, eriyip akacaktır. Kremayı sürmek için sıkma torbası kullanmanız daha şık bir görünüm için en ideal yol. Üzerindeki kremanın istenildiği gibi durması ve çabucak bozulmaması için cupcake buzdolabında saklanmalı.

Tek kullanımlık kağıt kek kalıbı nasıl kullanılır?

Kağıt muffin kalıplarını silikon ya da metal kalıpların içine koyarak kullanmalısınız. Silikon ve karton kalıpları fırına verirken bir tepsinin içine dizmek fırına koyup fırından çıkarmayı kolaylaştırır. Kartonlarda durum yine biraz karışık. İçi karton dokusunda olanlar var, bunları yağlamanızda fayda var.

Cupcake nasıl muhafaza edilir?

Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.

Cupcake buzlukta saklanır mı?

Böylece uzun dönemde daha lezzetli kekler sağlıklı bir şekilde korunacaktır. ... Öncelikle buzlukta saklanacak olan kekin buzlukta hava almayacak şekilde saklanması önerilir. Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir.

Cup kek fırında nasıl pişirilir?

Kuru malzemeleri eleyerek çırpıyoruz ve kaplara koyuyoruz. 180 dereli fırında 15 dk pişiriyoruz ve krem şantiyi hazırlanmasına göre hazırlayıp kesin üstüne sıkma torbasıyla ya da kaşıkla şekil veriyoruz ve süslüyoruz. Şeker hamurlarını kalıplarla kesip altlarına su sürerek yapıştırıyoruz ve afiyet olsun.

Kapkek nasıl yapılır malzemeleri?

Kapkek Tarifi İçin Malzemeler
  1. 4 yumurta.
  2. 1 su bardağı şeker.
  3. 1 su bardağı süt.
  4. 1 su bardağı sıvı yağ
  5. 5 kasık kakao.
  6. 1 şeker vanilin.
  7. 1 kabartma tozu.
  8. 2,5 – 3 su bardağı un.

Pişerken kabaran kek neden söner?

Fırında kocaman kabaran kekiniz sönebiliyor. Bu nedenle un miktarına böyle keklerde çok özen gösterin ve unu mutlaka birkaç kez eleyerek ilave edin. ... Gereğinden fazla koyduğunuz kabartma tozları ya da farklı kabartıcı maddeler kekinizin birden bire kabarıp, fırından aldığınız gibi de sönmesine neden olabilir.

Kekin çökmesi neden olur?

Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.