Vücuttaki fazla potasyum nasıl atılır?

İçindekiler:

  1. Vücuttaki fazla potasyum nasıl atılır?
  2. Potasyumun faydasi nedir?
  3. Potasyum fazlalığı hangi hastalıklara yol açar?
  4. Potasyum eksikliğinde vücutta ne olur?

Vücuttaki fazla potasyum nasıl atılır?

FAZLA POTASYUM VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Yediğimiz besinlerden almış olduğumuz potasyum vücudumuza fazla gelmesi ile birlikte bu durum böbreklerle idrardan atılmaktadır. Böbrekler vücut içerisinde sodyumu tutmak isterler ve bunun için çabalarlar ancak aynı şey potasyum için söz konusu değildir.

Potasyumun faydasi nedir?

Potasyum, besinlerin çoğunda bulunan hayati öneme sahip minerallerden biridir. Başta kalp, kas ve kemik sağlığı olmak üzere vücut sistemlerinin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Potasyumu dengede tutmak böbreklerin görevidir. Yüksekliği veya eksikliği tehlikeli, hatta ölümcül olabilir.

Potasyum fazlalığı hangi hastalıklara yol açar?

Potasyum yüksekliği direkt olarak böbrek ve kalp sağlığını olumsuz etkiler. Kalp çarpıntısı, kalp ritmi bozukluğu başlıca görülen belirtilerdir. Hiperkalemi belirtileri de, hipokalemi belirtilerine benzerlik gösterir. Potasyum aşırı yüksek seviyelerde seyrettiğinde kalp durmasına bağlı ani ölüm dahi gerçekleşebilir.

Potasyum eksikliğinde vücutta ne olur?

Hücre ve organların fonksiyonlarını düzenli olarak yerine getirebilmesini sağlayan potasyum eksikliğine hipokalemi denir. Vücudun fazla su kaybetmesi ve bazı ilaçların sıkça kullanılması sonucu ortaya çıkan bu hastalığın ilk belirtisi düzensiz kalp atışıdır.