Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir mi?

İçindekiler:

  1. Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir mi?
  2. Konferansı kim yapar?
  3. Sempozyumda dinleyiciler soru sorabilir mi?
  4. Açık oturumda dinleyiciler soru sorabilir mi?
  5. Konferans da tartışma olur mu?
  6. Tartışma türleri nelerdir ve özellikleri?
  7. Münazara çalışması nasıl yapılır?
  8. Sempozyumun panel ve açık oturum dan farkı nedir?

Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir mi?

Konferansta dil, anlatılan konuya, dinleyicilere göre değişir. ... Konferans sonunda dinleyiciler soru sorabilir. Bu durumda konuşmacı, sorulara hazırlıklı olmalı, sorulan herhangi bir tartışmaya kapı aralamayacak şekilde cevaplamalıdır. Ancak sorulara ayrılan süre çok uzun olmamalıdır.

Konferansı kim yapar?

Konferans: Bilgilendirmek amacıyla, alanında uzman olan bir kişinin topluluk karşısında yaptığı konuşma. Bunun dışında, uluslararası bir sorunun çözümlenmesi için yapılan toplantılar. Konferansı veren kişiye “konuşmacı” veya “konferansçı” denir.

Sempozyumda dinleyiciler soru sorabilir mi?

Sempozyumda her konuşma, ayrı bir hazırlıktır, fakat birbirini tamamlayıcı söyleşi ve içtenlik havası vardır. Konuşmalardan sonra konuşmacılar, birbirlerine konu ile ilgili sorular sorabilirler. Böylece sempozyumdan "panel"e geçilir. Daha sonra da tartışmalara seyirciler de katılırsa panelden "forum" a geçilmiş olur.

Açık oturumda dinleyiciler soru sorabilir mi?

Panelin sonunda, başkan izin verirse dinleyiciler panel üyelerine soru sorabilirler.

Konferans da tartışma olur mu?

Konferans(Tartışma) Hakkında Detaylı Bilgi Konferansçı istediği konuyu anlatabilir. Konferanslar daha çok bilimsel konularda verilmekle birlikte güncel konularda da verilebilir. Konferanstan amaç dinleyenleri coşturmak veya onlara bir fikir aşılamak değil, dinleyicileri belli bir konuda bilgilendirmektir.

Tartışma türleri nelerdir ve özellikleri?

1 – Tartışmada konu dışına çıkılmamalıdır. 2 – Önyargılı olunmamalıdır. 3 – Verilen zamana uyulmalıdır. 4 – Diğer konuşmacıların sözü kesilmemelidir....Tartışma türleri şunlardır:
  • Açık oturum,
  • Panel,
  • Forum.
  • Münazara,
  • Sempozyum (bilgi şöleni).

Münazara çalışması nasıl yapılır?

Münazara için genellikle üçer ya da dörder kişilik iki grup kurulmalıdır. Gruplardan birisi işlenecek konuya olumlu, diğeri ise olumsuz yönden savunmalıdır. Yani, bir grup "tez", diğer grup ise "antitez"i almalıdır. Ayrıca, münazara yapacak kişileri değerlendirecek bir "jüri" seçilmelidir.

Sempozyumun panel ve açık oturum dan farkı nedir?

Açık oturumda konuyla ilgili farklı fikirler tartışılırken panellerde bir konunun farklı özelliklerine değinilir. 3. Bilgi şöleni (Sempozyum): ... Bilgi şöleni, diğer konuşma türlerine göre daha ilmi ve ciddi bir sohbet havası içinde geçer. Konuşmacılar, konuyu kendi ilgi alanları açısından ele alırlar.