Hünnap ne faydası var?

İçindekiler:

  1. Hünnap ne faydası var?
  2. Iğde hünnap mı?
  3. Günde kaç hünnap yenmeli?
  4. Hünnap marmelatı nasıl olur?

Hünnap ne faydası var?

Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan Hünnap bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahiptir. Bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. - Kalp-damar sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. - Hünnap özellikle içinde bulunan yüksek magnezyum oranından dolayı kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir.

Iğde hünnap mı?

Zeytin büyüklüğünde olan hünnap meyvesi, dış görünüşü itibariyle iğde meyvesiyle karıştırılabiliyor. ... Türkiye'de ise hünnap, halk arasında "innabi", "ünnap" ya da "çiğde" şeklinde biliniyor.

Günde kaç hünnap yenmeli?

HÜNNAP GÜNDE NE KADAR YENMELİDİR? Çay şeklinde tüketilebileceği gibi taze meyvesi de yenilebilir. Kolesterol ve kan yağlarının eritilmesi için gün içinde yenebilir. Bu etkileri için aç karnına sabahları günde 2 tane hünnap yenmelidir.

Hünnap marmelatı nasıl olur?

Dalından Sofraya Hünnap Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Meyveler suyunu bırakınca üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatmaya başlayın, kısık ateşe alıp Ara sıra karıştırın, köpüğünü dağıtarak 20 dakika kadar hünnaplar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sonra karanfilleri ve limonu ekleyip bir 10 dakika daha kaynatın.