Kızlık zarı saat 6 yönünde yırtılma ne demek?

İçindekiler:

  1. Kızlık zarı saat 6 yönünde yırtılma ne demek?
  2. Kızlık zarı bozulduktan sonra adet gecikir mi?
  3. Tabana inen yırtık ne demek?
  4. Yırtık kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?

Kızlık zarı saat 6 yönünde yırtılma ne demek?

Kızlık zarı ilişki sırasında penisin vajinaya girmesi ile genişleyerek yırtılır. Bozulma genellikle saat 5 ve 7 arasında iki yırtık ya da saat 6 civarında tek yırtık şeklindedir. Çünkü ilişki sırasında kızlık zarındaki doku gerginliğinin en fazla olduğu noktalar burasıdır.

Kızlık zarı bozulduktan sonra adet gecikir mi?

Kızlık zarının bozulması ile adet gününün düzeninin bir ilgisi yoktur. Yani adet gününüzün değişmesi ya da adet gününün o ay gecikmesi ile doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır.

Tabana inen yırtık ne demek?

Ortasında adet kanının dışarıya akmasını sağlayan bir boşluk bulunmaktadır. Kızlık zarı muayenesi işleminde kızlık zarında oluşan yırtıklar da "saat kadranı yönünde" tarif edilmektedir. Tam olarak tabana inen yırtıklar "perfore himen" olarak tarif edilir ve bekaretin kaybını göstermektedir.

Yırtık kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?

Hayır. Kızlık zarını incelemek için dışarıdan baktığınızda görmeniz pek mümkün değildir. Çünkü kızlık zarı 2-3 cm içeride kalmaktadır. Özellikle kilolu bayanlarda cilt altı yağ dokusunun kalınlığından ötürü kızlık zarı (hymen) daha derinlerde 4-5 cm içeride olabilmektedir.