Mate çay ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Mate çay ne işe yarar?
  2. Mate kapsül ne ise yarar?
  3. Mate çayı mi Yesil çay mi?
  4. Mate çayı ne kadar içilmeli?

Mate çay ne işe yarar?

* Mate, metabolizmanın çalışmasını kolaylaştıran, uyarıcı ve enerji verici bir bitkidir. İştahınızı keserek sindirim sisteminizi rahatlatır. İdrar söktürücü fonksiyonu vardır. İçerdiği kafein ve klorojenik asit sayesinde uyarır ve zihinsel ve fiziksel yönden yorgunluğu alır.

Mate kapsül ne ise yarar?

Sindirim sistemi üzerindeki etkisi sayesinde kilo vermek isteyenlerden de desteklerini esirgemiyor. İdrar söktürücü özelliği sayesinde ödem sorunlarının çözümünde de rol oynayabiliyor. Depresyona iyi geldiği biliniyor. Kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri oluyor.

Mate çayı mi Yesil çay mi?

Mate Çayı Nedir? Mate çayı, yerba mate adlı bitkinin yapraklarından elde edilen şifalı bir bitki çayıdır. Son yıllarda yeşil çaya rakip olacak özellikleri ile popüler hale gelmiştir. Neredeyse tüm Güney Amerika'da bolca tüketilen mate çayı, kişilere sağladığı yararlar ile daha da ilgi görmektedir.

Mate çayı ne kadar içilmeli?

Mate yaprağı çayının kullanımı olarak genelde günde 3 kez içilmelidir. Mate yaprağı çayı aç karnına sabah, öğle ve de akşam saatlerinde 1 çay bardağı şeklinde içilmelidir.